V Slovenijo prihaja The Body Shop!

Po dolgem čakanju bodo izdelki The Body Shop na voljo tudi v Sloveniji. Konec oktobra bodo navduševali z dišečimi in kakovostnimi izdelki za nego telesa, obraza, las, ličili in dišavami.

Lepota, 9. 10. 2017

The Body Shop

Kozmetični izdelki The Body Shop so zasnovani zelo preprosto, a že od leta 1976 težko posnemljivi

Gre za preplet naravnih sestavin, starodavnih receptur in sodobne tehnologije. Vse to je začinjeno z najboljšimi dišavami, ljubeznijo in veliko mero pozornosti do zaščite živali in narave.

Čudovite in hranljive rastlinske sestavine, ki bogatijo The Body Shop izdelke, dobivajo od manjših pridelovalcev v lokalnih skupnostih iz vsega sveta. The Body Shop že 30 let izvaja program tako imenovanega pravičnega trgovanja, ki vključuje 26 partnerjev iz 21 držav sveta.

The Body Shop

Z dobavitelji trgujejo pošteno in jim nudijo poštene cene pod poštenimi pogoji

Nemalokrat s tem omogočajo dostojno življenje mnogim posameznikom iz odročnejših krajev sveta. The Body Shop izdelki so 100 % vegetarijanski in večinoma tudi veganski, že od nekdaj izdelki niso preizkušeni na živalih, saj je pomembno, da se uporabniki izdelkov ne počutijo lepo samo navzven, ampak tudi v sebi.

The Body Shop je bila prva svetovna lepotna blagovna znamka, ki se je začela boriti proti preizkušanju na živalih v kozmetiki

In je prvo podjetje, ki je bilo leta 1997 certificirano z znakom Leaping Bunny. To je edini mednarodno priznan certifikat, ki potrošnikom omogoča enostavno prepoznavanje kozmetičnih izdelkov, ki niso bili preizkušeni na živalih. V zadnjih treh desetletjih je podjetje v sodelovanju z organizacijo Cruelty Free International, izvedlo več kampanj, njihova skupna prizadevanja so leta 2013 privedla k prepovedi preizkušanja kozmetičnih izdelkov na živalih v Evropski uniji.

V septembru 2017 so se zgodile spremembe pri lastništvu podjetja The Body Shop, saj je dosedanjega lastnika, podjetje L'oreal, zamenjalo brazilsko podjetje Natura Cosmeticos SA. Natura si, tako kot The Body Shop, že od ustanovitve leta 1969 prizadeva, da deluje odgovorno do ljudi, živali in planeta.

V Sloveniji bodo The Body Shop izdelki najprej na voljo v spletni trgovini, v bližnji prihodnosti pa je v načrtu tudi odprtje več trgovin. Trenutno se je možno naročiti na njihove e-novice in jih spremljati na njihovi Facebook in Instagram strani.

Fotografije: Instagram.com/@thebodyshop in @thebodyshopslovenija

Preberite še: Kako pripraviti kožo na nanos tekoče podlage?

Najbolj brano