Trendi oblikovanja pričesk za zabavo

Pogledali smo v zakulisje modnih revij in se pozanimali o najnovejših trendih oblikovanja pričesk za zabavo.

Trendi oblikovanja pričesk za zabavo - Foto: Fotografija Imaxtree

Kodri v retro slogu

Če si še niste omislili frizure v slogu štiridesetih let prejšnjega stoletja, je sedaj pravi čas, da se prelevite v ho­llywoodsko divo in se z elegantnimi kodri odpravite na zabavo.

POSTOPEK:

 • Lase popršite z lakom za lase (za nežno utrjevanje) in posamezne pramene
 • navijte na vroče navijalke ali navijalke z ježki (za večje kodre uporabite manjše število večjih navijalk, za gostejše pa manjše navijalke). Po navijanju lase
 • še enkrat popršite z lakom. Ko se posušijo,
 • navijalke odstranite in lase
 • nežno razčešite.

 

Valovito: Naredite prečo ob strani in lase razdelite na večje pramene. S kodralnikom jih skodrajte od konic do višine oči, tako da bodo lasje na vrhu lasišča ravni. Nato kodre s krtačo razbijte v rahle valove in na koncu popršite še s sprejem za lesk.

Nasvet strokovnjakov: Lase razdelite v prečo in na eni strani lasišča oblikujte v rep, ki ga nato zvijajte navzven proti vrhu lasišča. Nastali zvitek utrdite z lasnicami in lakom za močno utrjevanje.

Fige

Lasje, speti v figo, delujejo preprosto, a obenem elegantno. Figo lahko prilagajte različnim slogom oblačenja – za nekoliko resnejši videz lahko lase gladko počešete in spnete v strogo figo nizko na zatilju, za bolj sproščen videz pa jih lahko zavijete v vozel in ohlapno spnete visoko na temenu.

POSTOPEK:

 • Lase počešite nazaj in na
 • zatilju spnite v rep. S kodralnikom jih nato
 • skodrajte in zvijte v figo. Na koncu jih
 • popršite s sprejem za lesk.

 

Za bolj sproščen videz: Lase natupirajte in na tilniku spnite z elastiko. Nato jih razdelite na dva dela in iz njiju spletite kiti. Kiti ovijte okrog elastike, in sicer v nasprotnih smereh, ter ju utrdite z lasnicami.

Nasvet strokovnjakov: Spredaj naj bodo lasje gladko počesani nazaj, lase, spete v figo, pa nekoliko natupirajte in si tako zagotovite dva videza v enem – spredaj strog in eleganten, zadaj nekoliko bolj sproščen in igriv.

Trendni dodatki

To sezono na modnih brveh kraljujejo igrivi dodatki, katerih glavni namen ni funkcionalnost, temveč dekorativnost – od sponk, posutih z biseri in diamanti, velikih pentelj do pravih naglavnih skulptur.

POSTOPEK:

 • Lase navlažite in
 • razdelite na posamezne pramene, ki jih ob lasišču
 • spni­te s sponkami različnih barv. Za trendni videz naj bodo prameni nesimetrični, da boste dosegli sproščeno, ne preveč strogo podobo.
 • Poskusite ustvariti čim več volumna (najbolje s kleščami za kodranje las).

 

Za bolj urejen videz: Umite lase nekoliko osušite s sušilnikom in popršite s sprejem za volumen. Naredite prečo in lase ob strani lasišča oblikujte v rep. Nato jih zvijte v rahel vozel ter vpletite v trak s pentljo. Ustvarili boste sproščen, a hkrati urejen videz.

Nasvet strokovnjakov: Večji dodatki lepše stojijo na močnejših laseh. Če so vaši lasje tanki, pa jih na mestu, kamor želite sponko namestiti, počešite nazaj, da ustvarite nekoliko več volumna in se sponka las bolje oprime.

Lasni dodatki bodo prišli veliko bolj do izraza, če jih boste namestili ob strani lasišča – lase razdelite v prečo, ki jo začnete oblikovati nad sredino obrvi, nato lasni dodatek namestite diagonalno, na nasprotno stran lasišča.

ELLE januar 2009

Fotografije Imaxtree

Najbolj brano