To je trik, kako do popolno mandljasto oblikovanih nohtov, ne da bi zapustili dom

Mandljasto oblikovani nohti so trenutni lepotni trend. Nič več neurejenih nohtov, ki že predolgo čakajo na obisk v salonu, sedaj za svoje nohte lahko poskrbite sami. Tehnika je enostavna in obljublja čudovite rezultate.

To je trik, kako do popolno mandljasto oblikovanih nohtov, ne da bi zapustili dom - Foto: Instagram

Ob vstopu v nov letni čas, poletje, je čas, da osvežite svojo lepotno rutino - tudi nohte. Naj vas to opomni, da o poletnem oblikovanju nohtov razmišljate kot o sredstvu za izražanje sebe tako kot pri ličenju ali izbiri oblačil. 

Poletje je odličen čas za eksperimentiranje z oblikovanjem nohtov, saj toplo vreme sporoča, da je čas za zabavo!

V tej sezoni so najbolj modni trendi manikire prikazani na nohtih z zelo specifično obliko. Ne glede na to, ali se odločite za ponovno francosko manikiro, večbarvno manikiro ali pastelne barve, kot sta modra ali lila, so to sezono nohti oblikovani v obliki mandljev. Nohti v obliki mandljev, ki so bili dolgo zapostavljeni zaradi zaobljene kvadratne oblike, so zdaj v kozmetičnih salonih najbolj priljubljeni. Poleg tega, da so popolnoma primerni za najbolj priljubljene manikire sezone, pa mandljasti nohti dajejo vtis daljših prstov in tako polepšajo roke.

Ne spreglejte: 

Znani lepotni vplivneži so z nami že delili nasvete za striženje mandljevih nohtov, ki jih lahko oblikujemo kar v udobju lastnega doma. 

Kako si sami lahko oblikujete nohte v obliki madljev?

Nohti v obliki mandlja so ob straneh tanki, na dnu široki in se zaključijo z zaobljenim vrhom. Če bi na nohtno posteljico položili pravi mandelj, bi dejansko sledil obliki zaobljenega oreha (od tod tudi ime). 

Strokovnjaki velo trdijo, da je ta oblika nohta tanka in precej seksi. Mandljevo obliko nohta lahko uporabite s katero koli barvo in pristaja večini rok. Dobra novica je, da lahko mandljasto oblikovane nohte uporablja vsak. 

Če si manikiro delate doma, najprej z nohtov odstranite vse predhodne lake. Tudi če nohti niso bili predhodno lakirani, boste z odstranjevalcem laka za nohte poskrbeli za čisto površino. Strokovnjaki priporočajo, da na nohtih 5 sekund držite nasičeno bombažno blazinico za večkratno uporabo. S tem boste poskrbeli, da bo vaš noht resnično čist. 

@mininaildiary I trim my nails every 3 weeks and reshape them to almond!! ✨ #naturalnails #nailgrowth #nailfiling ♬ original sound - Mimi

Ko imate čisto površino, je čas za oblikovanje nohta. Oblikujte noht tako, da bo zrcalil obnohtno kožico in podaljšal prste. Ne pozabite na nežne gibe, da preprečite lomljenje nohtov. Pri oblikovanju nohta v obliki mandlja poskrbite, da bodo vaše stranice bolj ravne, da boste dosegli popoln videz. Strokovnjaki priporočajo piljenje pod poševnim kotom, da ustvarite koničasto konico.

Za pridobitev mandljaste oblike nohtov začnemo z rezanjem konice nohtov in stranic s klasičnim strižnikom za nohte, pri tem pa vedno poskrbimo, da ohranimo zaobljeno obliko. Nato s pilico izpopolnimo obliko in zgladimo robove. Da svojo novo mandljasto obliko nohtov ohranimo kar se da dolgo, si jih v povprečju strižemo vsake tri tedne.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Betina R. Goldstein (@betina_goldstein)

Na konicah lahko ti madljasti nohti postanejo šibki, zato jih je običajno treba okrepiti z akrilnimi ali gel podaljški.

Nohti v obliki mandlja so univerzalno laskavi, elegantni in enostavni za oblikovanje. Za popolno obliko je potrebno le nekaj potrpežljivosti in natančnosti. In ne pozabite na redno vzdrževanje nohtov: Razlika med osnovno menjavo laka in vrhunsko, salonsko kakovostjo je v pravilni negi nohtov, ki pa jo z malo znanja in veščin lahko izvedete tudi doma. 

Fotografije: Instagram/@chiaraferragnibrand

Preberite še: Vaje Cindy Crawford, zaradi katerih ima še danes raven trebuh: Ključno je veliko število ponovitev, kardio pa je obvezen

Priporočamo tudi: Meghan Markle in princ Harry sta objavila prvo fotografijo prikupne Lilibet ob njenem prvem rojstem dnevu

Najbolj brano