Nič več popolne manikire: Z brazilsko manikiro lahko zdaj nepravilno nanašamo lak za nohte in imamo neverjetno urejene nohte dlje časa

26. 5. 2022
Nič več popolne manikire: Z brazilsko manikiro lahko zdaj nepravilno nanašamo lak za nohte in imamo neverjetno urejene nohte dlje časa (foto: Instagram)
Instagram

Dovolite, da vas spomnimo na vaše otroške čase in nekoliko "ponesrečeno" nanašanje laka za nohte, ko smo se še z otroško pristnostjo umikali prisili, da bi lak nanesli popolno. Ste verjeli, da bo takšna "nepopolna" manikira, kdaj spet "popolna"? Vaši nohti so zaradi te manikire videti daljši, sama manikira pa traja veliko dlje. 

Leta in leta vadbe, da bi se naučili pravilno nanašati lak za nohte, ne da bi razmazali obnohtno kožico ali kožo prstov okoli nohtov, potem pa ugotovimo, da so na drugi strani sveta, natančneje v Braziliji, ugotovili, da je skrivnost popolne manikire v nepopolnosti. Vsi vemo, da domača manikira največkrat pomeni, da imamo lak za nohte povsod, le na dejanskih nohtih ne. Običajno to štejemo za neuspeh pri lakiranju, vendar je pri brazilski manikiri neurejeno lakiranje pravzaprav znak dobro opravljene manikire.

Brazilska manikura vključuje zelo edinstveno tehniko nanašanja, pri kateri se lak za nohte ne nanaša zelo skrbno in natančno, temveč ravno nasprotno, saj se lak razporedi po nohtih in njihovih robovih, obnohtni kožici in celo po koži.

Vendar se ne pustite preslepiti, ta neurejena metoda - primerna za vsako obliko nohta - bo sčasoma pripeljala do popolne manikire, pri kateri se lak razporedi po celotni površini nohta, zaradi česar bodo nohti videti dolgi, na ta način pa se jim podaljša tudi življenjska doba. 

Ne spreglejte: 

Kako nanesti lak za nohte po brazilski manikiri

Ta praksa je sestavni prakse, kako profesionalci v Braziliji lakirajo nohte svojih strank. Koža okoli nohtov je namenoma premazana s prozornim osnovnim premazom in nato z izbranim odtenkom laka, nato pa se odvečni lak odstrani s paličico iz pomarančnega lesa in z acetonom prepojeno vatirano palčko. Ta naključni način barvanja laka je narejen tako, da se lak prilega pod obnohtno kožico in omogoča daljšo obstojnost manikure,  pojasnjujejo strokovnjaki. S tem tudi odpravimo tanek košček nohta, ki med običajno manikiro ostane nepobarvan, z rastjo nohta pa se ta del le še povečuje.

Manikerji v Riu de Janeiru se strinjajo s točko, o kateri strokovnjaki v skupnosti za nohte dejansko veliko razpravljajo: obnohtne kožice je treba odstraniti tako, da jih odrežemo. Kljub številnim nasprotnim mnenjem, ki jih podpira mnenje, da rezanje obnohtne kožice lahko privede do okužb, jih je po mnenju brazilskih manikerjev treba odstraniti, saj s tem razkrijejo noht v vsej njegovi dolžini.

Po čiščenju obnohtne kožice in nanosu osnovnega premaza sledi najzabavnejši trenutek manikure, v katerem lahko damo duška vsej ustvarjalnosti iz otroštva, zaradi katere smo dobesedno barvali zunaj črt in ki smo jo morali zatreti, da smo se naučili nanašati lak za nohte z milimetrsko natančnostjo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julia Diogo (@paintedbyjools_)

V skladu z umazanim trikom brazilske manikure se barvni lak za nohte nanese po celem nohtu, ne da bi se bali, da bi umazali kožo, ki ga obdaja, temveč nasprotno, poskušajo doseči vsak del nohta in povsod malo pobarvati, ne da bi se preveč vznemirjali.

Kljub začetnemu šoku, zaradi katerega boste pomislili, da s to tehniko ne bo mogoče narediti natančne manikire, vas bo prav ta korak pomiril in vrnil ravnovesje brazilskemu ustvarjalnemu duhu. Za odstranitev odvečne barve potrebujete le češnjevo palčko, s katero običajno potisnete obnohtno kožico narazen, ali tanek čopič, s katerim nanesete malo odstranjevalca laka za nohte in ga obrišete po nohtih, kjer je treba odstraniti barvo. V zadnjem koraku rezultat zapečatite z vrhnjim premazom.

@bibiteix 💅🏻 #nails #howto #foryou #fy #brazil ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Fotografije: Instagram/@hoskelsa

Preberite še: Jennifer Lopez dokazuje, da je obleka v tej barvi obvezen kos vsakega poletja

Priporočamo tudi: Kate Middleton zasijala v elegantnem koralno rdečem videzu na kraljevi vrtni zabavi

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave