Pozabite vse, kar veste o manikiri, v modo se ponovno vračajo kratki nohti! Poglejte, kako jih nosimo letos

Če so vam všeč urejeni nohti, a ne ekstremne dolžine, morda tukaj in zdaj dobite navdih, kako jih oblikovati, da dosežete sanjsko obliko.

Pozabite vse, kar veste o manikiri, v modo se ponovno vračajo kratki nohti! Poglejte, kako jih nosimo letos - Foto: Profimedia

Kratki nohti so najbolj funkcionalni. In čeprav so bile dolga leta najljubše oblike nohtov predvsem dolgi, ošiljeni nohti in kvadratni nohti, se s trendi nohtov 2022 vrača obsedenost s kratkimi, zaobljenimi ali kvadratnimi nohti, vendar vedno dobro koničastimi in manj geometrijskimi. Guru kratkih nohtov Betina Goldstein, manikerka zvezdnic s približno 400.000 sledilci na Instagramu, je  pred kratkim pojasnila, da so kratki nohti v salonih vse bolj priljubljeni, ker so videti bolj elegantni in negovani, čeprav obstaja možnost boljšega modeliranja in prilagajanja ustvarjanja odlične umetnosti na dolgih nohtih. Učinek traja dlje, saj se nohti manj lomijo. "Čista, prozorna podlaga pomaga zmanjšati pozornost na noht in se osredotočiti na umetnost," pojasnjuje Betina, ki je svoje kratke in urejene nohte spremenila v prava platna, na katerih uporablja svoje barvne palete. 

Ne spreglejte:

Najljubše oblike na kratkih nohtih

Če želite izbrati najboljšo obliko nohta, je najbolj aktualna ovalna oblika, saj lahko najbolje zoži roke, še posebej v kombinaciji s pastelnimi barvami ali mlečno belimi nohti, tudi z učinkom tie-dye ali degradé. V modo se vrača tudi zaobljena oblika, in sicer prav zaradi svoje sposobnosti, da je vsaka roka elegantna ob vsaki priložnosti. Rahlo kvadratna oblika je najbolj priljubljena v kombinaciji s francosko manikiro, medtem ko so kratke in okrogle oblike potrebne, kadar želite zmehčati roko in jo narediti nadvse nežno. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Betina R. Goldstein (@betina_goldstein)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Betina R. Goldstein (@betina_goldstein)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Betina R. Goldstein (@betina_goldstein)

Barve glede na izbrano vrsto nohta

Tako kot silhuete telesa so tudi nohti različnih oblik. Koničasti nohti si lahko privoščijo katero koli barvo in poslikavo nohtov, po možnosti v naravnih tonih ali starinsko rožnati barvi, da se nohti čim bolj poudarijo. Tistim, ki nimajo posebej koničastih prstov, vedno svetujemo temen lak za nohte, od bordo do črne in rouge noir, ravno zato, ker temen lak ponavadi naredi prste ožje in bolj elegantne. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Isabella Franchi (@unghiedellamadonna)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ❤ Hang Nguyen ❤ (@thehangedit)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ❤ Hang Nguyen ❤ (@thehangedit)

Pri oblikovanju nohtov svetujemo, da se zanesete na svojega manikerja, ki bo našel najbolj prilagojene in učinkovite barve za vaše nohte. Pomembno je tudi, da izberete glede na svoje razpoloženje in barvno paleto, ki se pojavlja v vaši omari. Pastelne kombinacije so namenjene tistim, ki radi nosijo že tako barvita oblačila, medtem ko so neusklajene manikure z bolj električnimi poudarki idealne za tiste, ki imajo radi klasične enobarvne barve, kot so bež, bela, modra in črna. Nič manj pomembna ni moč usklajevanja barv, ki je močno orodje za poudarjanje lastnih barv, toplejših ali hladnejših. Nude barva je univerzalna - za hladno polt je najboljši odtenek rožnate, za toplo pa bež -, zelena pa je namenjena barvam sezone, od rumene, ki spominja na zlato uro, do svetlo zelene, himne generacije Z, in metalike, od srebrne do zlate, prek galaktičnih palet, enostavno pa se lahko odločite za večno eleganco, ki spominja na minimalizem.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Betina R. Goldstein (@betina_goldstein)

Tudi klan Kardashian ima zdaj raje kratke nohte

Pirotehnične nohte smo vajeni videti pri Kylie Jenner in Kim Kardashian, ki na svojem Instagramu redno objavljata prave nohte s kristali, večbarvnostjo ali izdatnim posipom bleščic. V njihovih zadnjih objavah pa smo opazili, da so tudi njihove manikire postale krajše in elegantnejše. Kylie ima raje kvadratno obliko v pastelno rožnati barvi, medtem ko je njena sestra Kim Kardashian izbirala zaobljeno obliko v nežni biserno goli barvi. In če sta se tudi tudi dve znani stilski ikoni podredili bolj prefinjenim in urejenim nohtom, to res pomeni, da je kratka oblika najbolj aktualna manikira, ki se ji lahko prepustite to pomlad. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kim Kardashian (@kimkardashian)

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Miu Miu se podpisuje pod ženstveno torbico, ki jo bomo ob začetku šolskega leta videli povsod

Priporočamo tudi: Pozabite sandale, to so najbolj priljubljeni čevlji zvezdnic tega poletja

Najbolj brano