Kako v le nekaj korakih narediti popolno črto s črtalom za oči: Naj bo vaš videz zapeljiv!

Brezhiben mačji pogled zahteva potrpežljivost in natančnost, zato je ta trenutek pravi čas za izpopolnitev te veščine. Potrebno je le malo potrpljenja in dobrih trikov.

Lepota, 27. 4. 2022
Kako v le nekaj korakih narediti popolno črto s črtalom za oči: Naj bo vaš videz zapeljiv! - Foto: Instagram

Vse od Kleopatre do zadnje Chanelove modne revije je "mačje oko" (črta s črtalom za oči na veki) trend ličenja, ki traja že tisoče let. Svinčnik za oči ali črtalo za oči je glavno sredstvo za poudarjanje oči in ustvarjanje dramatičnega videza, ki ga imajo radi zvezdnice, kot sta Lady Gaga ali Adele na nastopih, pa tudi mi, navadni smrtniki na večernih izletih, posebnih priložnostih, pa tudi takrat, ko se želimo samo dobro počutiti, urejeni z zgolj minimalnim naporom.  Čeprav se sliši preprosto, "mačje oko" ni 'mačji kašelj' – in kraljica make-up videza, ustvarjenega s tušem za oči, Adele, je priznala, da ne bi mogla nanesti črtala za oči, če bi bilo od tega odvisno njeno življenje. 

Še več lepotnih nasvetov pa lahko izveste iz prve roke izkušene vsestranske vizažistke in učiteljice ličenje Romine Regvat na Elle vikendu dobrega počutja v Hotelu Park na Bledu. Oglejte si program in se prijavite TUKAJ.
Ne spreglejte:

S pravilno narejenim "mačjim očesom" lahko popolnoma spremenite obliko očesa in celoten izraz obraza. Preverite, kako čudovit videz dosežete tudi sami, v zgolj nekaj korakih. 

1. Svinčnik ali črnilo

Za začetek potrebujete orodje, v tem primeru pa je to svinčnik ali črtalo za oči, ki je lahko črn, lahko pa seveda izberete barvo, ki paše vaši duši in obrazu. Edino priporočilo za vse začetnike ličenja je, da ne začnete z vodoodpornimin črtali, saj na začetku in ob prvih poskusih lahko pričakujemo napake, vodoodpornih ličil pa ni enostavno sneti. Poleg peresnika ali tuša imejte pri roki micelarno vodo in ušesno palčko, da lahko popravite morebitne napake.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CHANEL BEAUTY (@chanel.beauty)

2. Risanje črte

Pogosta napaka pri risanju z eyelinerjem ali svinčnikom je, da s prsti dvignemo obrvi in ​​napnemo kožo, pravijo vizažisti. Namesto tega predlagajo, da ob pogledu naravnost v ogledalo s kratkimi gibi potegnete rob veke in linijo podaljšate proti koncu obrvi (vendar ne povsem), s čimer boste dosegli seksi učinek "mačjega očesa". Kako ugotoviti, kje naj se črta konča? Po vihanju trepalnic postavite piko za zadnjo trepalnico – to bo vaš reš "rep". Da bi oči resnično poudarili, ni dovolj poteza s svinčnikom, ampak je treba z njim zapolniti tudi prostor med trepalnicami.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CHANEL BEAUTY (@chanel.beauty)

3. Simetrija

Ko uspešno rešimo eno oko, je na vrsti resnično prizadevanje za doseganje simetrije. Po enakih korakih, s katerimi smo si naličili eno oko, narišemo drugo – in micelarna vodica in palčke so naši pravi zavezniki, če se zmotimo. Če smo z rezultatom zadovoljni in želimo poudariti kontrast in prekriti morebitne sledi izbrisa, uporabimo korektor ob samem robu črtala za oči. In končno - nanesite maskaro!

Fotografije: Instagram/@adele

Preberite še: Poskusili smo občasno postenje in lahko vam povemo, da vam res pomaga pri izgubi teže. Poglejte, kako se ga lotiti

Priporočamo tudi: Preizkušena sestavina iz vaše kuhinje za zmanjšanje izpadanja las, srbenje in prhljaj (naj vas vonj ne odvrne!)

Najbolj brano