Ta kultna kratka pričeska Linde Evangeliste se vrača in všeč vam bo

Dua Lipa in Jennifer Lopez vračata 90. na naslovnice.

Ta kultna kratka pričeska Linde Evangeliste se vrača in všeč vam bo - Foto: Profimedia

Na snemanju Vogue v poznih osemdesetih letih je mlada Linda Evangelista doživela preobrazbo, ki jo je dokumentiral fotograf Peter Lindbergh: frizer Julien d’Y je njene dolge lase zavezal v čop in jih odrezal v fantovski bob. Linda je jokala, a ne dolgo - po tem je svoje honorarje povečala za štirikrat in postala ena najslavnejših in najbolj priljubljenih supermodelov vseh časov, znana tudi po izjavi, da iz postelje ne vstane za manj kot 10.000 dolarjev.

Ah, da bi bili Linda iz devetdesetih! Po tej (začasno) travmatični izkušnji je postala pravi kameleon: bob s frufrujem, kratki rdeči lasje, rdeči bob, frufru, dolgi lasje, prameni ... A ena najbolj impresivnih pričesk so kratki pobeljeni lasje, ki jih je nosila na modnih revijah in v znamenitem videu Georgea Michaela. Včasih si je lase skodrala kot Marilyn Monroe in vedno je bila videti fantastično.

Številne zvezde so se skozi leta navdihnile z videzom Linde Evangeliste, a le redko kdo ima pogum (in strukturo obraza) za takšno preobrazbo. Na srečo lahko danes s številnimi lasuljami številne zvezdnice preizkusijo to frizuro brez posledic.

Lindin Chanel videz je za nastop poustvarila Cardi B, Bella Hadid jo je poustvarila za Dior, Dua Lipa in J.Lo pa sta na platnicah revij Vogue in Allure pokazali povsem nov obraz.

Je to šele začetek in ali bomo to pričesko vedno pogosteje videli tudi na ulicah?

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Kim Kardashian je nosila top kos prihajajočega poletja

Priporočamo tudi: Pozabite na všite tangice, tu je še bolj drzen trend, ki bo spomladi razkrival naše hlačke

Najbolj brano