Pozabite na neurejene lase: Prefinjenost kraljuje v vseh trendih pričesk 2023

Spoliran "čist videz", počesane pričeske, brezhiben "bob"... modne revije leta 2023 zahtevajo zelo urejen videz.

Pozabite na neurejene lase: Prefinjenost kraljuje v vseh trendih pričesk 2023 - Foto: Profimedia

Po letih, ki sta jih zaznamovala naravnost in "razmršenost", trendi pričesk za leto 2023 zahtevajo nasprotno: prefinjenost v najčistejši obliki. Nova sezona bo polna bolj definiranih pričesk kot prej (glede na trende za jesen-zimo 22/23), ki so bile bolj 'razpuščene', z razpuščenimi prameni, ki uokvirjajo obraz... Odslej so v ospredju bolj uglajene pričeske, lahko rečemo 'boljše pričeske', ki obraz bolj razbremenijo in tako bolj poudarijo videz. Končni rezultat je bolj zapletena pričeska, ki ne ostane neopažena," dodaja frizer. Z njegovo pomočjo in z modnimi revijami pomlad-poletje 2023 kot referenco predstavljamo vse trende za pričeske za novo sezono.

Ne spreglejte:

Čist videz

Čisti videz lahko poustvarite s posebnimi izdelki za ličenje in tesno speto pričesko, ki obraz postavi v središče pozornosti. Interpretiramo ga z mokrim videzom [ki sta ga oboževali Julia Fox in Karlie Kloss], tako da je obraz nezahteven, lasje pa so spuščeni nazaj, kar daje čist, minimalističen videz. Všeč mi je ta videz za večerno zabavo, ko želite poudariti oči in se lepo naličiti," pojasnjujejo strokovnjaki.

Versace, 2023

Balmain, 2023

Chanel, 2023

Frufru

Glede na trende v pričeskah za leto 2023 se frufru nosi dobro oblikovan, ki tako v razpuščenih laseh kot v dodelanih pričeskah. Pri Maison Eduardo Sanchez smo vedno sledili načelu "za vsak tip obraza je primerna frizura". Frufru se nosi kot samostojen dodatek, ki se lahko oblikuje skoraj samostojno - če je dobro postrižen, se lahko ujemi tudi z ostalimi pričeskami. 

Versace, 2023

Chanel, 2023

Wolf cut" in "mullet

Ali obstaja pravilen način oblikovanja mulleta, volčjega striženja in vseh teh nestrukturiranih pričesk, ki so v modi? Najboljši način je, da spoštujete striženje.... saj se oblikujejo sami, tako da jih posušite in oblikujete z malo izdelka! Dobro se obnesejo tako na ravnih kot valovitih laseh in dajejo priložnostni videz, ki se ujema z bolj ležernim, sodobnim ženskim slogom z namenom in odnosom," pravi Eduardo Sánchez. 

Victoria Beckham, 2023

Naravni kodri

Po vzponu kodraste metode se lahko vprašamo, kakšno bo mesto zelo kodrastih las v prihodnjih mesecih. Kodrasti lasje nikakor niso v nemilosti, saj je naravna oblika vedno bolj sprejeta in spoštovana, zelo kodrasti lasje pa so znak identitete. Vendar pa je treba strukturirane kose narediti tako, da se modelira gibanje, odvisno od količine las in želenega volumna, z različno intenzivnimi kodri. Za kodraste lase je danes na voljo veliko možnosti! Priporočam, da jo ocenite skupaj s svojim stilistom in se posvetujete s poznavalci, pravijo lepotni strokovnjaki.

Victoria Beckham, 2023

Chanel, 2023

Sponke za lase

Vrnile so se sponke za lase s tisoč in enim načinom pritrditve. Po besedah Eduarda Sancheza "so zelo osebni in jih je treba izbrati glede na vrsto las in slog: obstajajo klasični, kot so želvovinasti, 'good girl', z rokerskim pridihom, s pridihom bleščic [kot so Chanelovi] ali bolj minimalni [kot so Miu Miu], ki se podajo k bolj treznim stilom oblačil.... Mislim, da so na dolgih laseh videti bolje in so bolj funkcionalni, vendar so dobro izbrani, veliko jih krasijo, pritegnejo pozornost in so zelo laskavi." 

Givenchy, 2023

Kako oblikovati bob

Bob frizura je še vedno glavna (in najbolj laskava); kako naj jo oblikujemo, da bomo sledili trendom pričesk za leto 2023? Bobe je treba posušiti navzdol, pred oblikovanjem pa nanesite izdelek, kot je serum za konice [kot je ta s hialuronsko kislino] ali lahka pena, da se pričeska utrdi in doda volumen," pojasnjuje Maison Eduardo Sánchez. 

Chloe, 2023

Chanel, 2023

Fotografije: Profimedia

Preberite še:To je edinstven dodatek za lase, na katerega prisega zvezdnica Jennifer Aniston: Najljubši pripomoček igralke za razpletanje mokrih las

Priporočamo tudi:Razkrita skrivnost spalnega režima zvezdnice Jennifer Lopez: "Spanje je najbolj podcenjena lepotna skrivnost"

Najbolj brano