Ginekologi našteli 5 stvari, ki jih pri pacientkah sovražijo (1 od njih zagotovo počnete tudi vi)

"To počnete vsakič, ko pridete na pregled in to sovražimo," so dejali.

Ginekologi našteli 5 stvari, ki jih pri pacientkah sovražijo (1 od njih zagotovo počnete tudi vi) - Foto: Profimedia

Obisk ginekologa je za večino žensk dokaj neprijetna izkušnja. Toda redni pregledi in odkrit pogovor s strokovnjakom veliko pripomorejo k zdravju.

Ginekologi so za portal The Healthy delili, kaj jih pri pacientkah najbolj moti, ko pridejo na preglede. Izbrali smo pet nasvetov, ki jih upoštevajte, če ne želite svojemu ginekologu pokvariti dneva.

1. "Se opravičujem, nisem se obrila"

Kot pravijo ginekologi, jim "intimna frizura" res ni pomembna. Imajo malo časa, da se osredotočijo na pregled in res jim je vseeno, ali so ženske neobrite. Še posebej, če niso obrite noge. "S tem nimamo nič in to res ni tema, ki bi bila vredna, da bi ji morali posvetiti dragoceni čas," menijo.

2. Izpuščanje pregledov zaradi menstruacije

Menstruacija ni razlog, da ženske ne bi prišle na pregled. Večino stvari lahko ginekologi opravijo tudi med menstrualnim ciklom.

3. Postavitev diagnoze

Vsaka ženska dobro pozna svoje telo, a ko gre za ginekološke probleme, si marsikatera sama postavi diagnozo, ne da bi vedela, kaj se pravzaprav dogaja v njenem telesu. To ima lahko slabe posledice.

4. Omenite zdravila, ki jih jemljete

Tako kot večina zdravnikov tudi ginekologi ne marajo pacientov, ki so neodgovorni do svojega zdravja, in pozabijo omeniti ta pomemben podatek.

5. Na pregled le ob težavah

Veliko žensk gre h ginekologu šele, ko opazijo težavo, in takrat je pogosto že prepozno. Zelo pomembno je, da se ženske zavedajo pomena rednega pregleda, poudarjajo ginekologi.

Članek je bil predhodno objavljen na Metropolitan.si

Preberi še: Dieta z jabolki, ki je kot nalašč za po praznikih: Poslovite se od lakote in holesterola ter si obvezno zapišite jedilnik

Priporočamo tudi: To je sadje, ki ga lahko uživate kot gurmansko sladico za izgubo teže: Odpravlja napihnjenost, čisti črevesje in pospešuje presnovo

Najbolj brano