Pozabite klasičen dekliški frufru, tega bomo jeseni videli povsod

Frufru, ki vas bo obnorel letošnjo jesen je daleč od nežno dekliškega, sedaj govorimo o daljšem frufruju, ki lahko seže vse do brade in nežno boža obe strani obraza. Tega videza ne more pokvariti niti jesenska vlaga. Ste pripravljeni na spremembo? 

Pozabite klasičen dekliški frufru, tega bomo jeseni videli povsod - Foto: Profimedia

Na svetu obstajata dve vrsti ljudi, tisti, ki vse oblike frufruja naravnost obožujejo in tisti, ki se za frufru nikoli ne bi odločili. Morda obstaja še podkategorija tistih, ki se za to lahkotno obliko pričeske odločijo le poleti. Za vse tiste, ki pa frufru ljubijo v vseh štirih letnih časih, je tu majhna posodobitev, ki vas bo zagotovo očarala. Trend frufruja je nadvse podobne tistemu, ki mu pravimo tudi "curtain bangs", le ta sega do brade, kar omogoča enostavno vzdrževanje tudi med kopanjem v morju in v bazenu. Nekoliko spominja na metuljasti rez, čeprav za dosego tridimenzionalnega učinka ni treba imeti več kot enega "koraka" kot pri metuljastem rezu. To je bolj reinterpretacija ikonične pričeske Pamele Anderson iz časov Baywatcha ali Brigitte Bardot.

Ne spreglejte:

V kombinaciji s sušenjem sprednjih las, ki sežejo do brade lahko ohlapne lase brez življenja spremenite v polne živahnih las modela Victoria Secret.

Kako je videti frufru, ki sega vse do brade?

Se sprašujete, od kod izvira trend? Iz TikToka, vsekakor. Nastala je iz želje vseh tistih, ki se poleti ne želijo odpovedati frufruju, vendar jim v tej vročini ni všeč, da se jim lasje zaradi znoja lepijo na čelo. Edina poteza za živahne, proti vročini usmerjene pričeske, je daljši frufru, ki seže do brade in je na stranski tir "curtain bangs", ki jih je v vročem obdobju veliko težje obdržati na mestu (vendar brez skrbi, z jesenjo se bo vrnil).

Frufru, ki seže vse do brade je sicer odličen za tiste, ki želijo ustvariti iluzijo močnejše čeljusti, vendar je za dosego želenega videza ključnega pomena, kako bo pričeska uokvirjena. Če imate že močno čeljust, naj bodo lasnice do brade postrižene tako, da bodo mehke in ne stroge. Če želite ustvariti bolj dinamično čeljustno linijo, lahko frizuro nekoliko bolj poenotite. Pri bolj okrogli ali kvadratni obliki obraza pa je vsekakor mehkejša. Natančno dolžino lahko določite glede na obliko obraza in teksturo las, vendar naj bi za laskav učinek padla tik ob liniji brade. 

@quecolour She’s… mature #fyp #haircut #layeredhaircut ♬ Boogie Wonderland - Earth, Wind & Fire & The Emotions

Ker je to do brade segajoča resa, jo lahko poljubno oblikujete, tudi navzgor, kot sta jo v devetdesetih letih nosili dvojčici Olsen. Dakota Johnson, Sienna Miller, Chrissy Teigen in Camila Cabello so nore na ta videz. In ni čudno, da jim je tako všeč: med frizurami z obrobami ta tako dobro uokvirja obraz, daje osebnost in ravnovesje, ne glede na dolžino ali teksturo las, gladke, valovite ali kodraste.

Ali frufru pristaja vsem oblikam obraza? 

Dobra novica: stilisti pravijo, da je takšen frufru primeren za skoraj vsako obliko obraza. Ta trend je varen prehod k običajnemu frufruju, če vas je strah narediti korak naprej, pravijo strokovnjaki in dodajajo, da je videz prehodne narave, zato je dobro izhodišče za druge vrste pričesk. 

Gre za frizuro, ki zahteva le daljše stranske dele in omogoča dihanje čela (za razliko od bolj ravnih prečk), enostavna za uporabo in spreminjanje, ko si to zaželite. Če se ne počutiš najbolje, lahko lase enostavno spnete v čop.

Strokovnjaki niso presenečeni nad njegovo priljubnostjo, saj tako dobro uokvirja obraz in omogoča dodajanje značaja in osebnosti ne glede na dolžino. Ne glede na to, ali so vaši lasje kodrasti, gladki ali valoviti, je pri teh lasnicah pomembno, da oblikujejo obliko in ustvarjajo ravnovesje. 

Nekaj idej za oblikovanje frufruja

Pričesko je najbolje oblikovati, ko so lasje še mokri. Najprej se razčešite, nato pa lase razčešite na obeh straneh, na levi in nato na desni strani, dokler se s sušilnikom za lase popolnoma ne posušijo. Strokovnjaki priporočajo, da po tem, ko si pričesko spredaj razmaknete na dva dele, tudi preostale lase razdelite, da boste lažje upravljali celoten postopek. Nato je treba tem delom pričeske dodati nekaj volumna v slogu 90. let prejšnjega stoletja. Z rokami ali krtačo začnite sušiti celoten del pričeske proti licem, tako da se z lica na lice pomikate naprej in nazaj," pravi. Od tam začnite lase usmerjati proti bradi in nosu." 

Lahko uporabljate okroglo krtačo v kombinaciji s sušilnikom za lase, da povečate volumen.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Jennifer Lopez za poroko z Benom Affleckom (spet) oblekla dih jemajočo obleko Ralph Lauren: Oglejte si fotografije z njunega poročnega slavja

Priporočamo tudi: Noro praznovanje Madonninega 64. rojstnega dne v videzu Dolce&Gabanna na Siciliji

Najbolj brano