Nove elegantne in praktične kratke pričeske, ki jih navdihujejo jesenske modne piste

Si želite spremembe za prihajajočo jesen? Gladek in eleganten, valovit in naraven, ali celo moker videz: tukaj so različne različice kratkih pričesk, ki jih lahko dosežete v kratkem času.

Nove elegantne in praktične kratke pričeske, ki jih navdihujejo jesenske modne piste - Foto: Profimedia

Če so vam všeč kratke pričeske za jesen, je praktičnost za vas zagotovo pomembna lastnost. Res je, da odločitev za skrajšanje las lahko narekuje želja po prefinjenem in brezčasnem striženju, vendar je nesporno, da ima ta točka na koncu določeno težo pri sprejemanju končne odločitve. Konec koncev, kdo si ne bi želel porabiti čim manj časa za oblikovanje las?

Ne spreglejte:

Če bi modne kratke pričeske za drugo polovico leta razdelili v dve kategoriji, bi lahko rekli, da je ena kategorija predvsem primerna za naravne teksture las (kodri in valovi), druge pa za elegantne zaključke, dosežene s popolnim gladkim, sijočim ali mokrim videzom. 

Navdušite se nad trendovskimi kratkimi pričeskami, ki bodo navduševale v letu 2022 in 2023. 

1. Kratka Pixie pričeska

Pixie pričeske so vsestranske pričeske, ki lahko ponudijo veliko. Še vedno ostajajo najljubši slog številnih modnih ikon in modnih brvi. Pričeska je bila opaženi tudi na modni reviji Miu Miu, kjer so bili prameni nekoliko neenakomerno razporejeni.

2. Pixie z volumnom na čelu

Saint Laurent je izbral kratke lase kot sinonim za popolno prefinjenost. Na modni brvi so vse manekenke nosile pixie pričesko z volumnom zgornjega vozla: sprednji del s stranskim delom je bil visok in zaključen z ravnim učinkom. Elegantno in enostavno za domačo uporabo.

3. Ravni paž z navzven obrnjenimi konicami

Modne kratke pričeske za jesen-zimo 2022 se osredotočajo na avantgardne sloge, ki so tako elegantni kot priložnostni. Paž je bil leta 2020 izredno priljubljen, njegova priljubljenost pa se tekom let še povečuje, zaradi svoje prefinjene oblike in sposobnosti prilagajanja (centimeter več, centimeter manj) vsem oblikam obraza. Chanel ga je vključil v svojo vizijo in ga predstavil povsem ravnega, z navzven obrnjenimi konci in prečko po sredini.

4. Poudarjanje naravne teksture

Protagonisti na francoski modni reviji so naravne teksture, kodrasti ali valoviti lasje, iz katerih lahko črpamo navdih. Če želite doseči eleganten francoski videz, ne da bi se trudili spremeniti obliko, poskusite z dolgimi valovitimi ali kodrastimi lasnicami.

5. Mokri učinek

Mokri učinek bo glavni trend v drugi polovici leta. Altuzarra predlaga, da jo uporabite na vseh dolžinah las - nasprotno, če se z njo srečujete prvič, jo bo lažje preizkusiti na kratkih laseh. S pravimi izdelki in glavnikom boste dosegli dobre rezultate. Če želite potrditi estetiko Y2K, se odločite za lase bob ali tanke čopke na čelu.

6. Naravni kodri in frufru

Če imate ravne ali neenakomerno valovite lase, jim z ravnalnikom ali kodralnikom zagotovite gibanje in ustvarite mehke valove od sredine dolžine do koncev. Če nosite frufru, poskusite konice oblikovati navznoter.

7. Pixie oblikovan nazaj

Druga možnost za doseganje mokrega videza "Pixie" pričesk je takšen slog, ki je oblikovan povsem nazaj, brez razcepa, kot nalašč za posebne priložnosti, bodisi v kombinaciji s prevelikimi krojenimi oblačili ali nadvse ženstvenimi oblekami. 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Pozabite na japonke, to je popolna alternativa sandalov Birkenstock

Priporočamo tudi: Monaška princesa Charlene in knez Albert kmalu pričakujeta tretjega otroka?

Najbolj brano