Najpogostejše napake, ki jih delamo z mokrimi lasmi: 5 škodljivih navad, ki se jim morate izogniti

Čas je, da prenehate delati te napake, ko so vaši lasje še mokri.

Najpogostejše napake, ki jih delamo z mokrimi lasmi: 5 škodljivih navad, ki se jim morate izogniti - Foto: Instagram

Lasje so lahko precej občutljivi in ​​potem, ko jih poškodujemo, jih je včasih zelo težko obnoviti. Barvanje, oblikovanje las z vročimi napravami in celo onesnaženo okolje lahko negativno vplivajo na naše lase.

Ne spreglejte:

Ko so naši lasje sveži umiti, pogosto z njimi ne ravnamo tako, kot bi to bilo priporočljivo za sveže umite, še mokre lase, čeprav v dobri meri mislimo, da za lase naredimo le najboljše. Tokrat pa so nam strokovnjaki izdali kar pet najpogostejših napak, ki jih vsi radi počnemo. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by intenpure (@intenpure)

1. Česanje mokrih las

Lasje so najbolj občutljivi in ​​elastični, ko so mokri in takrat so najbolj dovzetni za poškodbe. Najbolje bi bilo, da si lase pred česanjem posušite in uporabite razpršilo za lažje razčesavanje. Izberite krtačo, ki ima najmehkejše ščetine oz igle ali pa izberite glavnik, ki bo nežen do vaših las.

2. Spletanje še mokrih las v kito

Spletanje las v kito, ko so ti še mokri je za lase lahko izredno škodljivo, saj so takšni lasje najbolj prožni in elastični. Takšno dejanje je za mokre lase pregrobo, saj se zaradi napetosti, ki nastane zaradi kite, le-ti zlomijo.

3. Spanje z mokrimi lasmi

"Nikoli ne pojdi spat z mokrimi lasmi!" Verjamemo, da te besede iz otroštva še vedno odzvanjajo v naših glavah, pa to še vseeno kdaj naredimo, če je pa tako priročno, kajne?

Glavni razlog, zakaj frizerji ne priporočajo spanja z mokrimi lasmi, je, da s tem povečate možnosti za lomljenje in rast bakterij. Če se lasje in lasišče ne posušita dovolj hitro, lahko mikrobi, ki povzročajo prhljaj, povzročijo suhost in srbenje lasišča.

4. Ovijanje las v grobo brisačo

Sušenje las z navadno brisačo lahko poškoduje lase in povzroči razpokane konice in lomljenje. Namesto tega uporabite brisačo iz mikrovlaken.
Zelo priporočljiva pa je celo uporaba majice s kratkimi rokavi, saj zmanjša zvijanje in vpija vodo, ne da bi lase grobo drgnili skozi brisačo.

5. Sušenje las s sušilcem, ko so ti še čisto mokri

Preden posušite lase s sušilcem za lase, je primerno, da so ti 50 % manj vlažni.
Takšen način sušenja je za vaše lase veliko bolj prijazen, lasem pa boste zagotovili, da bodo veliko bolj gladki, sijoči, manj nagnjeni k lomljenju in lažji za oblikovanje. 

Poleg tega je treba sušilnik za lase nastaviti na najnižjo temperaturo in pritisk, da zmanjšate poškodbe med sušenjem.

Ne glede na to, kateri način termičnega oblikovanja izberete, ne pozabite vedno uporabiti sredstva za toplotno zaščito. Vaši lasje vam bodo na dolgi rok hvaležni.

Fotografije: Instagram/@haileybieber 

Preberite še: To je najbolj kul trend zimskih čevljev te sezone, ki jih nismo pričakovali

Preberite tudi: Pozabite na črne kostime, Penelope Cruz je poslovni stajling nosila v tej drzni barvi

Najbolj brano