Najgrši lepotni trendi v letu 2021: enega ste zagotovo že preizkusili

Se še spominjate teh trendov? Čas je, da gredo za vedno v pozabo. 

Najgrši lepotni trendi v letu 2021: enega ste zagotovo že preizkusili - Foto: Instagram

Dandanes so mediji in družbena omrežja postali Pandorina skrinjica lepotnih trikov za nego kože in las. Vsak dan naletimo na kopico novih nasvetov, in čeprav je uporabnih res veliko, se zdi, da na vsake toliko naletimo tudi na najbolj bizarne trike in ideje, ki se  prav zares ne bi smeli več pojavljati.

Preberite še: Se v modo se vrača ta osovražen lepotni trend izpred 20 let?

Ali lahko pretirana nega povzroči problematično in občutljivo kožo?

Tukaj je 6 najgrših in najbolj bizarnih lepotnih trendov v letu 2021.

1. Preveč korektorja in pudra

Kolikokrat ste že naleteli na prizore, v katerih se zdi, da lepotne vplivnice uporabljajo polovico stekleničke pudra za samo eno uporabo? Pretirano prikrivanje naravnega videza obraza ni zdravo za našo kožo, ker maši pore, prav tako pa izkrivlja pravi, naravni videz. Tudi pretirana uporaba izdelkov pomeni več odpadkov. Zanesite se torej na idejo, da je manj več in poudarite svojo lepoto le z osnovnimi izdelki in zmernim nanosom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily DiDonato (@emilydidonato)

2. Neenakomeren nanos kreme z zaščitnim faktorjem

Verjeli ali ne, to je bil glavni trend Tik Toka. Zamisel o dolgotrajnih konturah, ko si je veliko mladenk kremo z zaščitnim faktorjem naneslo zgolj na posamezne dele obraza in spustilo dele, kjer ponavadi pride kontura. Poleg tega, da je ideja skrajno nenavadna, lahko pusti trajne poškodbe na predelih kože, kjer se krema s faktorjem SPF ne nanaša. Če želite porjavelost brez ličil, lahko vedno izberete alternative za samoporjavitev, ki so neškodljive.

3. Beljenje zob

Če se vam zdi, da slavni zvezdniki tekmujejo, kdo bo imel bolj bele zobe, upamo, da ideje sami niste posvojili. To je še en škodljiv in nepremišljen trend, ki lahko povzroči nepopravljivo škodo sklenini in izgleda zelo nenaravno.

4. Visokofrekvenčni tretmaji obraza

Ali veste, kaj so visokofrekvenčni tretmaji obraza? Gre za tretma, ki pri svojem delovanju uporablja stekleno elektrodo, ki proizvaja plin argon ali neon, pri čemer sprosti majhno količino električne energije. Odlično deluje pri zdravljenju aken, gub in velikih por. Vzrok za zaskrbljenost pa je, da so jo posamezniki začeli uporabljati doma, brez strokovnega znanja, kar pušča trajne posledice na njihovi koži. Zapomnite si, elektrika in obraz ne gresta skupaj, še zlasti ne, če to počnete sami doma. Če že verjamete v elektične metode, jih raje prepustite strokovnjakom.

5. Vosek za depilacijo celega obraza

Še en trend, ki je noro obnorel Tik Tok. Depilacijski vosek, ki se nanese na večino kože obraza za odstranjevanje dlak, pusti travmatičen učinek na koži, zlasti na občutljivih predelih, kot so tista okoli oči, ki se lahko vnamejo. Nasvet: manj internetnih nasvetov, več strokovnih nasvetov.

6. Tetovaže na obrazu

TikTok je že dolgo obseden s tetovažami na obrazu, še posebej s tistimi z motivom peg. Sprva so bili lepi in preprosti make-up videi, potem pa je trend šel v skrajnost z vsemi oblikami in velikostmi tetovaž, ki pokrivajo obraz. Na naše veselje je bil trend zelo hitro premagan, ostalo je le nekaj zvezdic ali krog, ki z dobrim ličenjem lahko izgleda zelo šik.

Fotografije: Instagram/@hoskelsa

Preberite še: Michelle Pfeiffer prisega na to elegantno manikiro za ženske nad 50 let

Preberite tudi: Vrača se ta osovražen trend ličenja iz našega otroštva

Najbolj brano