Vrača se ta osovražen trend ličenja iz našega otroštva

Se spomnite modrega senčila?

Vrača se ta osovražen trend ličenja iz našega otroštva - Foto: Profimedia

Letošnje leto je postreglo s popolno mešanico mode in lepote iz 70-ih, 80-ih in 90-ih, v novo leto pa vstopamo s poudarkom na obdobje Y2K - čas poznih devetdesetih do polovice prvega desetletja. Slog tega obdobja so zaznamovale predvsem zvezdnice kot sta Christina Aguilera in Britney Spears, ki se niso izogibale dodatkom, bleščicam, poigravanjem z večslojnimi stajlingi in igrivim ličenjem.

Preberite tudi: Kako nositi dolg plašč? Ta stajling Reese Witherspoon si boste želeli posnemati to zimo

Generacijo milenijcev do obdobje spominja na otroštvo in zgodnje najstništvo. Obdobje polno barv je svojo futuristično estetiko preneslo tudi v svet lepote. Lepotni izdelek, ki je Y2K pooseblja do potankosti je modro senčilo - zdi se, da bo prav sveče globoko modro senčilo priljubljen trend v prihodnjem letu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by A n a 🇩🇴 (@anaasmood)


Kako bomo nosili modro senčilo?

V novem letu se bomo z nanosom modrega senčila približali načinu, ki je bil v Y2K obdobju še posebej priljubljen. Namesto strogega, tehničnega nanosa bo priljubljen sproščen, morda nekoliko razmazan videz senčila na vekah. V popolnem navdihu obdobja izpred dvajsetih let se bomo prav tako izogibali nanosu barve na drugih predelih obraza - oči naj bodo središče celotnega videza. Veke lahko zaključimo še z maskaro ali enostavnim črtalom za oči.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nicola Coughlan (@nicolacoughlan)

Fotografije: Profimedia in Instagram

Preberite še: Dua Lipa je dolge lase zamenjala za to trendovsko pričesko

Priporočamo tudi: Modni svet se je odločil - to so glavni trendi pomladno-poletne sezone 2022

Najbolj brano