Ali lahko pretirana nega povzroči problematično in občutljivo kožo?

Potrebujemo detox od svoje najbljubše kozmetične rutine in vseh produktov, ki jih namenjamo svoji koži?

Ali lahko pretirana nega povzroči problematično in občutljivo kožo? - Foto: Profimedia

Dva diametralno nasprotna pristopa k negi kože, popolno zanemarjanje in pretirana uporaba kozmetike, lahko prineseta enak rezultat. Zaradi vsakodnevne izpostavljenosti informacijam, novim trendom in še novejšim produktom smo se znašli v paradoksalni situaciji, ko na svojo kožo želimo nanesti čim več, ter čim bolje, a se hkrati ne zavedamo, da ji s tem lahko le škodimo in uničujemo kožno bariero.

Nekoč, preden so bile informacije dostopne na internetu, nam ni preostalo drugega, kot da se obrnemo na dermatologe, ki so nam s svojim znanjem podali točne informacije, ki so bile skladne s tipom naše kože.  Ženske so tako pogosteje hodile na zdravljenje k specialistu, ki bi jim po ustreznem pregledu znal svetovati glede ustrezne oskrbe, ki bi ji potem skrbno in vestno sledile.

Preberite še: 7 lepotnih izdelkov, ki bi jih morala uporabljati vsaka ženska po 50. letu

Hiperpigmentacija S.O.S.: kako stopiti v boj proti hiperpigmentaciji na zreli koži (+seznam naučinkovitejših izdelkov)

Danes smo preobremenjeni z informacijami in zaradi famoznega strahu, da bi nam kakšna informacija preprosto ušla in bi bili posledično prikrajšani za čisto nov izdelek, ki zagotovo dela čudeže na naši koži, nenehno iščemo popoln izdelek, ne glede na to, koliko stane. Kako ga bomo prepoznali, četudi naletimo nanj, če vsake toliko vnesemo spremembe v kozmetično rutino?

Izdelku pravzaprav ne pustimo, da bi pokazal rezultate in tako v želji po takojšnem učinku in individualiziranem pristopu samoiniciativno kombiniramo negovalne izdelke in jih med seboj dušimo. Takrat smo presenečeni, da je naša koža še bolj občutljiva in nagnjena k nepravilnostim, včasih pa tudi alergijskim reakcijam.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joanna Czech (@joannaczechofficial)

Kaj torej počnemo narobe?

Tokrat nam strokovnjaki svetujejo uporabo manj  izdelkov. Dovolj bo, če zjutraj in zvečer uporabite čistilno sredstvo, ki vam odgovarja in vaše kože ne zateguje in je dodatno ne izsušuje, dobro vlažilno kremo ali serum, ki  kožo oskrbita z zadostno vlago in hidracijo ter obvezno kremo z zaščitnim faktorjem, s katero bomo omilili znake predzgodnjega staranja. Posebaj pommebno pa je, ko odkrijete proizvod, ki vam odgovarja se ga držite, ni potrebe, da bi bili stalno na lovu za novimi produkti. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paulina Porizkova (@paulinaporizkov)

Pomembno je, da se zavedamo, da je vsaka koža specifična, tako kot se med seboj razlikujemo po prehranjevalnih in drugih življenjskih navadah, med katerimi je redno spanje ključ do zdravega in svežega videza, tako tudi kože ne moremo metati v isti koš. Strokovnjaki tudi opozarjajo, da šele po treh mesecih redne uporabe lahko vemo, ali je določen izdelek primeren za nas. Če vam produkt ne odgovarja, boste opazili izbruh aken, madeže suhe kože, takrat preprosto prenehajte z uporabo. 

Včasih je manj več.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Jennifer Aniston nosila te kavbojke, ki jih to zimo nikakor nismo pričakovali

Preberite tudi: 10 najlepših šalov, ki nas bodo greli to zimo

Najbolj brano