Kako pravilno poudariti svoje oči?

Božanski pogled dosežete na različne načine, z učinkom zadimljenih oči, čudovitimi kričečimi barvnimi odtenki ... Izbira je vaša!

Kako pravilno poudariti svoje oči? - Foto: profimedia

Učinek zadimljenih oči je še vedno med najpriljubljenejšimi pri dekletih in damah. Za posebne priložnosti, kot je večerni izhod ali trenutno zelo popularen maturantski ples, se dame največkrat odločijo za ličenje oči v slogu prave rok dive.

Pogled je poudarjen s črnim kajalom, ki ga natančno nanesete na zgornjo stran veke, tako poudarite linijo očesa in ga v kotičkih rahlo dvignete. Nato sledi nanos črte na spodnji del veke. Pri tem je treba predvsem pri manjših očeh paziti: če veko obarvate na notranji strani, dosežete nasprotno od želenega - vaš pogled se bo zaprl, in ne odprl.

Odličen je kajal v kožnem odtenku, ki ga nanesete na notranji del spodnje veke. Tako odpre oko in osvetli pogled, črnega pa nanesete na zunanji del veke, pod spodnje trepalnice, in ga s čopičem še rahlo zasenčite.

Sledi nanos senčila, ki naj bo pri modrih in zelenih očeh dopolnjen z nanosom temno rjavega odtenka; tako je celoten nanos toplejši in pogled mehak.

Najbolj brano