Intervju: kako do vabljivih ustnic

Na naša vprašanja sta odgovarjala vizažist Gunther Hilgartner, Givenchy, in Tina Fabjan, umetnica ličenja za Max Factor.

Intervju: kako do vabljivih ustnic - Foto: Fotografija Imaxtree

Kako izbrati pravo barvo šminke glede na polt?

Ženske z olivno poltjo naj izberejo šminke toplih barv: oranžne in koralne odtenke ter barvo fuksije, ki so kontrastni z barvo polti.

Če se koža sveti v rožnatem odtenku, so priporočljive hladne barve, na primer vijoličasta in različni odtenki oranžne, ki prehajajo proti rdeči.

Večina ima rumen podton kože in tej univerzalni polti pristajajo skoraj vse barve.

Katera barva je primerna za določene priložnosti?

Poslovno ličenje mora biti diskretno, barve nežne, nevsiljive, ne pa žive in močne.

Večerno ličenje naj bo kreativno. Uporabite barve, kot so temno rdeča, barva fuksije in vijoličasta. Predvsem pa se mora barva šminke ujemati z barvo in slogom večerne toalete.

Za zmenek so primerne obstojnejše šminke, če vam bo morda kdo ukradel kakšen poljub.

Kakšno naj bo preostalo ličenje, če je barva šminke močna?

Oči naj bodo naličene diskretno. Na veko nanesite senčko le v eni barvi, intenzivnost naj se zmanjšuje od roba veke proti obrvem. Uporabite črtalo za oči, kar bo na videz zgostilo trepalnice.

Vrača se videz petdesetih let, katerega tipična predstavnica je Marilyn Monroe, danes pa tako naličena blesti Dita von Teese.

Nohtov ni treba lakirati v enaki barvi, kot je barva šminke. Lahko nanesete lak naravne ali prozorne barve, lahko pa kombinirate rdečo šminko ter vijoličaste nohte.

Kako nanašati šminko?

Klasično vlažilno šminko nanašajte na rahlo napudrane ustnice, obrobljene s svinčnikom, ki je enake barve kot šminka, a dva do tri odtenke temnejši.

Šminko za natančen nanos nanašajte s čopičem, da zapolnite vse brazde v ustnicah.

Pod šminko lahko nanesete izdelek za bolj polne ustnice. Če ga nimate, si lahko ustnice temeljito zdrgnete z zobno ščetko. Ustnice bodo bolje prekrvljene in videti bodo bolj sočne.

Recept za obstojnost šminke: tanka plast pudra, plast šminke, popivnati z robčkom, suh puder, še zadnja plast šminke.

Obstojne šminke nanašamo po navodilih proizvajalca, ki so napisana na embalaži.

Še nekaj uporabnih nasvetov

Izberite barvo, ki je všeč vam, pa čeprav to morda ni nobena od letos modnih barv.

Če imate močno zobno sklenino ali zobe, obarvane od kave, cigaret in čaja, uporabljajte šminke v temno rdeči barvi (na primer bordo). Tople barve vsebujejo rumeno barvo in bodo obarvanost zob še poudarile.

Poleti uporabljajte šminke, ki dajejo moker videz. Predvsem pa bodite pozorni, da šminka vsebuje UV-faktor in s tem preprečuje nastanek pigmentnih madežev.

Zapomnite si, da barva šminke nikoli ni taka, kot je narisana na embalaži. Ne ustrašite se in nanesite šminko na blazinico prsta. Barva, za katero ste mislili, da je pretemna, je ponavadi veliko svetlejša.

Ula Podojstršek

Fotografija Imaxtree

Najbolj brano