5 fitnes nasvetov Jennifer Lopez za brezhibne trebušne mišice: Idealen čas za začetek vadbe je zdaj

Pevka in igralka JLo tudi v svojem šestem desetletju nosi naziv najlepše na svetu, tukaj pa so njeni nasveti za raven trebuh in brezhibne trebušne mišice.

5 fitnes nasvetov Jennifer Lopez za brezhibne trebušne mišice: Idealen čas za začetek vadbe je zdaj - Foto: Profimedia

Ali je na svetu kdo, ki se ne navdušuje nad izjemno mladostno Jennifer Lopez? Od glave do peta je na tej pevki in igralki le malo stvari, ki ne bi bile popolne. Pri 53 letih je njeno telo izklesano, čvrsto in čudovito - tempelj, ki se mu lahko klanjajo vsi ostali. 

Pogosto nam je zares težko vstati iz postelje, se obleči in zgodaj zjutraj oditi v fitnes, a po vnovičnem ogledu nekaterih nastopov Jennifer Lopez se zagotovo počutimo bolj motivirane. Ker nas je podoba zvezdnica zopet osupnila, smo podrobneje preučili rutino slavne JLo, in izločili nekaj ključnih nasvetov, ki jih je pevka delila v preteklih letih.

In bodimo iskreni, na papirju se vse sliši enostavno, dokler se teorija ne zlije v prakso, a ti nasveti so konstruktivni in jih je vsekakor mogoče postopoma vključiti v vsakodnevno rutino.

Ne spreglejte: 

Kako torej doseči rezultate, ki zagotavljajo telo, kot ga ima Jennifer Lopez? Njen trener David Kirsch poudarja, da dve enaki telesi nista enaki in da je treba upoštevati različne dejavnike, vključno z življenjskim slogom, prehrano, stresom in celo s tem, s kakšnimi ljudmi je nekdo obkrožen. "Jennifer je natančna glede prehranjevanja, spanja in na splošno glede vsega v svojem življenju," pravi. "Ne gre le za fizično stvar, ampak za preoblikovanje vseh vidikov vašega življenja." Omenja uporabo pametnih fitnes naprav, ki lahko merijo kakovost vašega spanja, pa tudi sposobnost telesa za presnovo beljakovin, maščob in ogljikovih hidratov. "Skupni imenovalec je vedno spanje. Počitek in obnova sta tako pomembna za okrevanje in splošno dobro počutje," poudarja. 

Vadba z njenim trenerjem vključuje značilne gibe, kot so hoja po platypusu, sumo izpade, stranske brce in pliometrične skoke v počep. "Z Jennifer velikokrat izvajamo hojo s širokim korakom. Znan je tudi kot sumo hodeči počep," pravi. "To je odlično za notranjo stran stegen in zadnjico." Ključni so tudi dvigi z eno nogo in boks, poleg tega Kirsch v trening vedno vključi elemente pilatesa.

Katerih zlatih pravil se striktno drži JLo? 

  • Prvo in najpomembnejše – brez odlašanja! JLo trdi, da je telovadba eden glavnih virov njene pozitivne naravnanosti, zato se ne izogiba potenju, vsak dan vsaj 15-20 minut.
  • V svojo rutino uvedite različne vaje. Nenehno ponavljanje enih in istih vaj lahko povzroči utrujenost in dolgočasje, zato JLo kombinira različne vrste vadb in celo sodeluje z več osebnimi trenerji, da njena fitnes rutina v resnici ne postane – rutina.
  • Vadba za celotno telo – JLo poskuša vključiti vse mišične skupine v svoj načrt treninga, zato izvaja široke počepe, desko z žogo, izpadne korake, stransko desko, žogo nad glavo, rotacijo trupa, trebušnjake z žogo in sklece, priporoča 20 ponovitev vsake vaje.
  • Njena prehrana je sestavljena izključno iz hranljivih živil organskega izvora, zelenjave in rib, izogiba pa se predelani hrani.
  • Voda, voda, voda! JLo poudarja pomen hidracije, zato se je odpovedala tako kofeinu kot alkoholu.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Najboljši recept za cezarjevo solato, ki ga lahko okusite, če ste vegetarijanci: Zdrava in okusna različica s tempehom in pečeno čičeriko

Priporočamo tudi: Prozorno črtalo za oči je najbolj prefinjen lepotni trik, kar jih je bilo kdaj videti na Tik Toku

Najbolj brano