Je vaša koža videti siva in utrujena? Mi vemo, kako ji pomagati – vulkanska voda je zakon!

Vaša koža je kaj hitro lahko v začaranem krogu, njena lepota in zdravje pa sta ogrožena. Če je podvržena stresu, slabim spalnim navadam, suhemu prostoru in onesnaževanju, lahko oslabi njena bariera, zato koža izgublja vlago in je dovzetna za negativne zunanje vplive. 

 

Promocijsko sporočilo, 15. 6. 2020
Je vaša koža videti siva in utrujena? Mi vemo, kako ji pomagati – vulkanska voda je zakon! - Foto: PROMO

Prvi korak do lepe in mladostne kože je torej okrepitev njene bariere – tako se sama lahko zaščiti pred vsemi 'napadalci'!

Če pride do porušenja kislo-mastnega plašča na površini kože oziroma epidermisa, govorimo o poškodbi bariere. Poleg v uvodu naštetih škodljivih dejavnikov lahko kožna bariera oslabi še zaradi pretirane uporabe čistilnih sredstev in neprimerne kozmetike, prepogostih pilingov, drgnjenja kože s ščetkami ali brisačo. Od znotraj pa nanjo poleg stresnih hormonov negativno deluje tudi hormonsko neravnovesje in pa slabe prehranjevalne navade, zaradi katerih ne zaužijemo dovolj ustreznih hranilnih snovi. 

4 posledice oslabljene bariere

→ Proizvodnja medceličnih lipidov v kožni povrhnjici, ki preprečujejo izgube vode, se zmanjša. 
→ Koža pospešeno izgublja vlago.
→ Poruši se pH kože.
→ Povečana občutljivost kože in dovzetnost za preobčutljivostne reakcije.

5 osnovnih znakov, da je vaša koža že ogrožena

→ Koža je suha, kar se kaže z občutljivostjo, luščenjem, rdečico.
→ Koža je dehidrirana, kar se kaže z zategovanjem in srbečico.                       → Koža je hrapava in ni videti zdrava oziroma nima sijočega videza.
→ Koža je otekla, doživlja izbruhe aken, izpuščajev, mozoljev oziroma draženje in infekcije.                                                                                          → Koža se rapidno stara oziroma kaže znake prezgodnjega in prehitrega staranja.

Če ste na svoji koži prepoznali vsaj dva od vseh znakov, ukrepajte čim prej oziroma takoj, da kožo zaščitite oziroma ji pomagate znova zgraditi lastno zaščito, torej okrepiti kožno bariero, ki deluje kot nekakšen obrambni zid, prek katerega ne morejo prodreti 'napadalci'.

Rešitev je na dlani

Prvo linijo obrambe pred škodljivimi zunanjimi vplivi, kot so stres, onesnaženje in suhi prostori, predstavlja Vichyjev booster Minéral 89 s svojo anti-pollution tehnologijo, posledično pa tako na koži deluje tudi kot nevidni obrambni sloj pred prezgodnjim staranjem. Bogat je z intenzivno vlažilnimi sestavinami, vključno z glicerinom, hialuronsko kislino in vulkansko vodo Vichy (vsebuje je kar 89 odstotkov, od tu njegovo ime!), ki kožno bariero vsak dan znova krepijo, obnavljajo in ščitijo.

Minéral 89 na koži ustvari neviden zaščitni sloj, ki torej deluje kot prva obrambna linija kože, obenem pa učinkovito krepi lastno barierno funkcijo kože. Vichy je s tem izdelkom dejansko poskrbel za celovito zaščito kože:

→ Hialuronska kislina, ki zadrži tisočkrat več vode od svoje teže, na koži tvori zaščitni površinski film in spodbuja sintezo keratinocitov oziroma novih kožnih celic, vulkanska voda Vichy pa spodbuja sintezo beljakovin, odgovornih za celovitost pregradne funkcije.

→ Minéral 89 s krepitvijo celične adhezije zmanjšuje izgubo vode in s tem povezano dehidracijo, vulkanska voda Vichy namreč spodbuja sintezo akvaporinov, beljakovin, odgovornih za pretok vode med celicami.

→ Vulkanska voda Vichy stimulira protitelesa v koži, ki se borijo proti prostim radikalom.

→ Vulkanska voda Vichy spodbuja imunsko obrambo kože in uravnava njen pH.

→ Vulkanska voda Vichy poveča sintezo antioksidantov in spodbuja obnavljanje kože.

→ Minéral 89 vsebuje tudi tehnologijo, ki se bojuje proti vplivu onesnaženega zraka na kožo. 

Booster Minéral 89 se lahko uporablja samostojno kot dnevna nega ali pa kot prvi korak v negovalni rutini kože. V drugem primeru, ko ga nanesemo na čisto kožo, Minéral 89 kožo okrepi in ji pomaga še bolj intenzivno vsrkati aktivne sestavine dnevne kreme, ki jo nanesemo za njim. Namenjen je vsem tipom kože, vključno občutljivi, razdraženi, koži z rozaceo ...

Rezultati so oprijemljivi: Vichy je s kliničnim testiranjem dokazal, da je z uporabo Minérala 89 koža 20 % bolj gladka in 21 % bolj polna, njen zdrav sijaj pa se poveča za kar 26 %*.

*klinična raziskava laboratorijev Vichy: 52 žensk, 2 nanosa na dan, 4 tedni 

Minéral 89 vam je na voljo TU in v lekarnah po Sloveniji.

 

Najbolj brano