Skrivnost proti staranju, ki jo Korejke skrbno čuvajo!

Zjutraj si budilko pripravite 15 minut prej. Verjemite, potrebovale jih boste!

Lepota, 15. 8. 2018
Skrivnost proti staranju, ki jo Korejke skrbno čuvajo! - Foto: Profimedia

V zadnjih nekaj letih so lepotni trendi iz Koreje pritegnili veliko pozornost zahodnega sveta, razlog pa gre iskat v dveh dejstvih; prvič, korejska kozmetika je popolnoma neodvisna od ameriških lepotnih trendov in drugič, njihovi lepotni režimi so tako zapleteni, da je rutina z 10 koraki nekaj popolnoma običajnega.

Avstralske kolegice so se zato po skrivnost korejske lepote odpravile k Ruby Wangu, ustanovitelju blagovne znamke Nudie Glow.

1. Nikoli niste premlade za dobro lepotno rutino

"V Koreji je nega kože del življenjskega sloga. Dekletom mame že kot najstnicam začnejo predajati znanje o pomembnosti pravilne nege kože in nič ni prezgodaj."

2. V Koreji ima povprečen lepotni režim med 5 in 10 koraki

Čeprav je Koreja poznana po svojih rutinah z 10 koraki, večina Korejk dnevno uporablja osnovno nego v petih korakih. Vanjo navadno vključijo čiščenje kože s čistilnim sredstvom, toniranje, serum, nega in krema z zaščitnim faktorjem. Daljše rutine izvajajo enkrat ali dvakrat tedensko, ko dodajo še nočne maske, maske iz papirja in razne nege.

3. Anti-ageing je preventiva!

"Korejke se raje lotijo preventive, kot kasneje v paniki rešujejo, kar se rešiti da. Zanimivo je dejstvo, da večina deklet začne z uporabo anti-ageing izdelkov v zgodnjih tridesetih."

Fotografije: Profimedia

Preberite še:→ Najbolj fotogenični kotički Slovenije (po izboru Instagramerjev)

Priporočamo tudi: → 6 prazničnih idej za zavijanje, s katerimi boste V TRENDU! (z navodili!)

Najbolj brano