Poglej, kdo so člani letošnje žirije za Cosmopolitan Beauty Awards 2021 💅🏼(pst, enega ZAGOTOVO že poznaš)

12. 4. 2021
Poglej,  kdo so člani letošnje žirije za Cosmopolitan Beauty Awards 2021 💅🏼(pst, enega ZAGOTOVO že poznaš) (foto: Aleksandra Saša Prelesnik / AML; obdelava: Nina Skok)
Aleksandra Saša Prelesnik / AML; obdelava: Nina Skok

V Cosmo vrste smo vpoklicali člane posebne lepotne enote, ki pravijo, da ima tvoja kozmetična polička pravico do izdelkov vrhunske kvalitete!

Spoznaj člane naše strokovne žirije, ki bodo v udobju svojih domačih kopalnic izbrali tiste izdelke, ki si najbolj zaslužijo laskavi naziv Cosmopolitan Beauty Awards 2021.

Daša Kovačič Beković, dr.med., specialistka plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije, Klinika OMNIA

Dr. Daša Kovačič Beković je vodilni obraz priznane celjske lepotne Klinike Omnia, kot priznana kirurginja pa prisega na naraven in neizumetničen videz svojih pacientov. Njeno poslanstvo kirurškega poklica jo je večkrat popeljalo na strokovna usposabljanja v tujino, kjer je svoje znanje le še nadgradila in postala članica Zdravniške zbornice Irske in Velike Britanije (kakor tudi Slovenije). Specializirana je tudi na področju minimalno invazivnega pomlajevanja, kot so pomlajevanje z dermalnimi polnili in botoksom. Pri rezultatih njenega dela je strah pred umetnim izgledom popolnoma odveč.

Z dr. Dašo pristanemo na samotnem otoku! Le katere 3 lepotne izdelke je vzela zraven?

"🌴 Zobno ščetko in zobno pasto

🌴Kremo z visokim zaščitnim faktorjem (p.s. Daša ti polaga na srce, da je to najbolj učinkovita tehnika za ustavitev staranja 😉)

🌴 Balzam za lase"

Maja Drab, make-up artist in dipl. kozmetičarka

Maja Drab je že leta uveljavljeno ime na slovenski lepotni sceni, ljubezen do naličenih obrazov pa jo spremlja že od nekdaj. Njen "make-up" nosijo mnoge znane Slovenke, svoje čopiče pa je spretno vihtela tudi na modelih, ki so se sprehodili po brveh mednarodnih tednov mode. Častitljiv naziv umetnice ličenja je pridobila v Londonu, leta dragocenih izkušenj pa bo v prihodnjih mesecih okronala še z odprtjem lastnega butičnega estetskega salona.

Tega lepotnega trika Maja ni zaupala še nikomur 👇:

"Za bolj svež videz in navidezni "lifting" obraza

lase spni v visok konjski rep. Čudežno deluje!"  

Nika, zdravnica in avtorica Skinology.si

Nika je (zraven častivrednega poklica zdravnice, seveda) v svojem prostem času tvoja lepotna dobra vila, ki te usmerja na tlakovano pot do pravilno negovane kože. V kolikor imaš zanjo kak lepotni izziv, ji ga nikar ne pusti pod svojo svileno spalno blazino, ampak ji ga odtipkaj na svoj pametni telefon. Najdeš jo na priljubljenem Instagram profilu @skinology.si. Da, to je ona!

Tale 👇 lepotni trik si zapiši za uho, pravi Nika:

"Redno uporabljaj izdelke z visokim zaščitnim faktorjem, ki mora biti vsaj SPF 50! Pravilo dveh prstov ✌️ sončne kreme za obraz naj bo številka ena v tvoji lepotni rutini!"

Simon Volčič, frizerski mojster

Simon Volčič je izkušen frizerski mojster, ki je v letu 2020 svoje strokovno znanje ustoličil še z odprtjem lastnega salona Simon Salon. Pod njegove frizerske škarje se lahko usedeš v centru Ljubljane na Igriški ulici 14, kjer bo tvojo "čupco" popeljal v nove višave zadnjih trendov planeta las. Njegov talent se je izkazal tudi ob zmagi na Schwarzkopf Professional mednarodnem frizerskem natečaju 'OSiS Made to Create' v kategoriji 'Avantgarde', Simon pa se lahko po zaslugi CBA 2021 pohvali tudi z novim nazivom - "blažen med ženami". 

Tudi frizerski mojstri imajo "bad hair day", to 👇 pričesko Simon najbolj obžaluje:

"Kakšna pričeska iz osnovne šole, strigla me je mama (smeh)."

Ajda Gregorc, lepotna urednica in vodja projekta CBA 2021

Ajda Gregorc se je uredništvu Cosmopolitana pridružila v sklopu projekta Hud Job #4, zadnji dve leti in pol pa nosi naziv lepotna urednica. Njej gre zasluga za tvoje najljubše, poučne in slikovite lepotne ter modne strani v reviji. Svojo kariero je med študijem novinarstva začela v zakulisju ljubljanskih tednov mode, na portalu Style.over.net in pri reviji Elle. Trenutno zaključuje magisterij iz tržnega komuniciranja na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani.

Tole 👇 v družbi ne velja nujno za lepo ali estetsko, našo Ajdo pa zelo pritegne:

"Razmak med zobmi, sama sem ga pri sebi dolgo časa sovražila,

danes pa mi je res nekaj lepega."

Nina Skok, spletna novinarka na področju mode in lepote

Nina Skok se je Cosmopolitanu pridružila kot spletna novinarka za modo in lepoto, neuradno pa je tudi Cosmo strokovnjakinja britanske kraljeve družine. Zate že dve leti in pol vsak teden lovi najnovejše trende, ki jih narekuje svetovni splet, v tem času pa je zaključila tudi magisterij na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru, v sklopu katerega je sodelovala s podjetjem Kozmetika Afrodita d.o.o.. Njena najljubša razvada? Odlična skodelica kave.

Če bi bil Cosmopolitan lepotni izdelek, kateri bi to bil? Nina pravi 👇:

"Rdeča šminka! 💄

Ker je ikonična, ženstvena, seksi in čisto vsaka

bi jo morala imeti na svoji lepotni polički."

Letošnji nominiranci so v odličnih rokah, se strinjaš? 💅🏼

Nominirance Cosmopolitan Beauty Awards 2021 ti razkrijemo v majski številki revije, ki izide 29. aprila, zmagovalce pa preveri v junijski, ki na prodajne poličke prispe 29. maja!

Pripravila: Nina Skok

Fotografije: Aleksandra Saša Prelesnik / AML

Obdelava fotografij: Nina Skok

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik