Zaradi teh 6 napak vaša koža izgleda starejša, kot je v resnici

27. 12. 2021
Zaradi teh 6 napak vaša koža izgleda starejša, kot je v resnici (foto: Profimedia)
Profimedia

Se tudi vi poslužujete teh glavnih napak, zaradi katerih vaša koža izgleda starejša? Preverite in se osvobodite teh slabih razvad. 

Se vam zdi, da ste poskusili že prav vse in še vedno niste odkrili ustrezne lepotne rutine za svoj obraz?

Ravnati v skladu s pravimi  in ključno učinkovitimi lepotnimi navadami je lahko naporno, še posebej zaradi peščice nasprotujočih si nasvetov, ki nam jih vsak dan dajejo lepotni strokovnjaki. Na eni točki je dvojno čiščenje obraza obvezno in ključno v boju za zdravo in lepo kožo, potem pa spet naletimo na mnenje, ko je takšno čiščenje koži odvsteovano. Zaključimo lahko, da je najbolj smiselno ravnati tako, kot ustreza vam in vaši koži.

Ne spreglejte: 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sanne Vloet (@sannevloet)

Obstaja nekaj temeljih napak, ki jih velika večina nas počne vsak dan, ravno te napake, pa so tiste, ki na dolgi rok na naši koži pučajo sledi. Koža zaradi njih izgleda izsušena, utrujena in pusta, vaš izraz na obrazu pa zato toliko starejši. Če ste torej naveličani neuspešnega zapravljanja bogastva za losjone in serume proti staranju, je pomembno, da na svojo lepotno rutino pogledate kot na celoto. Če se torej sami soočate z omenjenimi problemi, ste zagotovo na pravem mestu. Predstavili vam bomo nekaj ključnih napak, ki jih morda vsakodnevno počnete tudi sami v svoji lepotni rutini. 

Oglejte si napake, katerih ne smete več ponoviti, in zasijte v vsej svoji lepoti. 

1. Pozabljate na nanos kreme z zaščitnim faktorjem

Vsakodnevna krema z visokim zaščitnim faktorjem je izredno pomemben in ključen dejavnik, če si želimo lepe in zdrave kože. Ne glede na to, ali je zunaj dež ali sonce, poletje ali zima, je zaščita vaše kože pred škodljivimi UV-žarki nujna, če želite preprečiti prezgodnje znake staranja. Nekateri pudri in tonirane kreme vsebujejo zaščitni faktor 15, vendar to ni dovolj. UV-žarki prodirajo skozi oblake in celo okna, povzročajo glikacijo kolagena in elastina v koži, kremo z visokim zaščitnim faktorjem pa potrebujete vsak dan in v vsaki situaciji.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sanne Vloet (@sannevloet)

2. Za odstranjevanje ličil uporabljate mokre, čistilne robčke

Poleg tega, da takšni robčki povzročajo nepotrebne odpadke in ogrožajo planet, mokri robčki ogrožajo tudi stanje vaše kože.  Večina čistilnih robčkov vsebuje kemikalije, podobne detergentom, in močne alkohole, ki odstranijo naravno pH ravnovesje kože. Te sestavine lahko povzročijo draženje in pustijo kožo suho, dehidrirano in občutljivo. Poleg tega pa robčki vaše kože ne očistijo pravilno in namesto tega samo širijo bakterije po obrazu, kar lahko kasneje povzroči več težav. Pretirano čiščenje z grobimi robčki lahko dejansko tanjša kožo in jo naredi starejšo. Namesto čistilnih robčkov raje izberite ustrezno čistilno sredstvo. 

3. Nanos prevelike količine pudra

Poleg neustrezne nege, lahko tudi neustrezen način ličenja vašo kožo postara, na način, da je ta videti še starejša, kot v resnici je. Puder v prahu morda res fiksira tekoči puder, a hkrati vašo kožo naredi suho in brez sijaja ter poglobi videz drobnih linij in gub. Posezite po svetlejših formulah v obliki podlage in obarvanih krem, zaradi katerih je koža videti svetla in sijoča ​​(P.S. hialuronska kislina kot sestavina dosega najmočnejši učinek). Puder nanesite samo na dele obraza, kjer ga najbolj potrebujete, oziroma na predele, ki se hitro zmastijo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rosie HW (@rosiehw)

4. Redno pozabljate na nanos vlažilne kreme

Nanos dobre vlažilne kreme, z ustreznimi sestavinami je lahko kjučen element pri vaši zdravi koži. Po mnenju strokovnjakov je hidracija in vlaga na vrhu seznama prednostnih nalog, če želite, da je vaša koža videti mladostno, nikar pa ne pozabite tudi na nanos seruma in najpomembnejše, SPF. 

5. Uporaba pretemnega senčila za oči

Medtem ko so temna senčila za oči lahko odlična možnost za romantično noč v mestu, vas na splošno temna ličila naredijo starejše. Odločite se za nežno rjavo ali drugo svetlo barvo, ki bo nežno uokvirila oči in ustvarila bolj subtilen, sodoben videz. Prav tako temni pudri in šminke niso zaželeni – sijaj za ustnice in zmanjšano rdečilo bosta dovolj za brezčasen videz.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rosie HW (@rosiehw)

6. Prekomerni piling kože

Ni skrivnost, da lahko prekomerna uporaba pilingov obraza povzroči rdečico in draženje. Lahko pa tudi tekoči pilingi, kot so kisline, ob prepogosti uporabi povzročijo nepopravljivo škodo. Vsakodnevna uporaba močnih pilingov poruši vašo naravno lipidno pregrado, ki pomaga pri naravni hidrataciji zgornjih plasti povrhnjice. To lahko privede do krčnih žil, brazgotin in stanjšanja kože,' opozarjajo strokovnjaki. Ključno je najti pravo formulo in jo uporabljati le enkrat na teden. Nežna encimska čistila in maske raztopijo odmrle kožne celice in spodbujajo bolj zdrav videz kože.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Kaj povzroča prezgodnje sivenje las in kako ga preprečiti: 6 glavnih dejavnikov, ki vas bodo pripeljali do sprememb

Preberite tudi: Pregledali smo vse praznične obleke v H&M in izbrali 10 najlepših