Z lepotnim pripomočkom do gladke kože brez gubic - poglejte kako

Priljubljena gua-sha je učinkovit pripomoček za blaženje gubic.

Z lepotnim pripomočkom do gladke kože brez gubic - poglejte kako - Foto: Profimedia

Poleg krem, neg obraza in pomlajevalnih tretmajev nam do zabrisanih gubic lahko pomaga lepotni pripomoček, ki ga enostavno umestimo v našo jutranjo rutino. Gua sha je poimenovanje za tehniko masaže obraza, ki izvira iz tradicionalne vzhodnoazijske medicine. Z njo dosežemo dvojni učinek - poleg tega, da z njo izboljšujemo videz kože, masaža deluje sprostitveno in zmanjšuje zabuhlost obraza. Pogosto se tehnika uporablja tudi za blaženje bolečin v mišicah in sklepih.

Preberite tudi: Pozabite na majhne torbice, ta torbica se vrača kot največji trend sezone

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Skin Boutique (@skinboutiqueofficial)

 

Kako deluje gua sha?

Po dvajsetem letu starosti naše telo v povprečju proizvaja 1% manj kolagena letno. Koža tako postane tanjša in bolj odporna na razvoj gubic. Z uporabo tehnike gua sha, ki vključuje pravilno izvedene krajše in daljše masažne gibe spodbujamo mikrocirkulacijo v večih plasteh kože, ki pospeši prekrvavitev. Končni učinek ob konstantni uporabi so tako zabrisane plitke gube in zdrav ter svetleč videz kože.

Pripomoček sestavljata vbočena in izbočena stran ter ožja jamica za oblikovanje brade in ličnic. Netradicionalne različice gua sha pripomočka vključujejo tudi majhne zareze, ki dodatno pospešujejo prekrvavitev.

Domača uporaba gua she je priporočena kot del jutranje rutine ali pred spanjem. Najbolj je učinkovita po tem, ko na temeljito očiščen obraz že nanesemo kremo ali olje - poleg tega, da je gua sha obrazna "telovadba", spodbuja tudi absorbcijo učinkovin izdelkov za nego kože.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wildling (@wildling_beauty)

Kako z gua sho pravilno masirati obraz?

Priporočen je začetek masaže z vbočeno stranjo pripomočka, ki ga z majhnim pritiskom prislonimo pod ličnico. Z dvema prstoma rahlo povlečemo kožo pod nosom proti notranji strani obraza, gua sho pa počasi vlečemo v nasprotno smer, po diagonali navzgor. Ne glede na izbran prijem se je dobro izogibati hitrim gibom, gibom navzdol in menjavanja smeri masaže, ki upočasni pot do željenega učinka. Prav tako masaža ne sme boleti in puščati modric kot posledico prevelikega pritiska na obraz. Ozka jamica na pripomočku z masiranjem od brade proti ušesu pomaga oblikovati brado in ličnice. Pripomoček s spreminjanjem nagiba omogoča različne tehnike oblikovanja obraza, ki se razlikujejo po intenzivnosti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wildling (@wildling_beauty)

Za zmanjševanje podbradka in gubic po vratu zopet uporabljamo vbočeno stran. Masirati začnemo pri bradi, potezo pa zaključimo pri ključnici - v nasprotni smeri začnemo masirati po petih dolgih potezah. Podobno počasno tehniko z vbočeno stranjo lahko uporabimo tudi za blaženje gub na čelu in okoli oči.

Gua sha kot del jutranje rutine odlično dopolnjuje tudi druge tehnike obrazne telovadbe. Dodamo ji lahko tehnike obrazne joge in dodatni pripomoček "jade roller".

Fotografije: Profimedia in Instagram

Preberite še: Irina Shayk nosila najlepši bunda plašč, v katerega se boste v hipu zaljubili

Priporočamo tudi: Če boste pulover nosili tako, boste vedno izgledali urejeno

Najbolj brano