“Sunburnt blush” je najbolj priljubljen lepotni trend na družbenih omrežjih: Kako izgledati, kot da ste dan preživeli na plaži?

Soncu in opeklinam se izogibamo v velikem loku, a malce zagorel videz, ki spominja na vroče morske trenutke,  je postal izredno priljubljen na družbenih omrežjih, a je seveda ta dosežen z ličenjem. Kakšna je privlačnost tega videza in kako ga izvesti doma, ne da bi se izpostavili škodljivim sončnim žarkom?

“Sunburnt blush” je najbolj priljubljen lepotni trend na družbenih omrežjih: Kako izgledati, kot da ste dan preživeli na plaži? - Foto: Instagram

Vemo, kako pomemben je zaščitni faktor, njegova uporaba je smotrna tudi pozimi in v najbolj deževnih dneh.  To načelo dobro poznajo vse zagovornice lepote. Ne moremo pa zanikati, da je v videzu zardele kože nekaj izjemno privlačnega in lahkotnega, videz spominja na proste morske trenutke in dneve brez skrbi. Ne bomo vam namigovali, da bi svoj obraz in telo za voljo dobrega videza morali izpostaviti sončnim žarkom, saj je sonce eden od glavnih vzrokov za prezgodnje staranje kože, a doseganje takšnega videza s pomočjo ličil je eden najbolj priljubljenih trendov na družbenih omrežjih. Pa še tako enostavno je!

Odkar so počitnice, ki vključujejo poležavanje na plaži in s tem tudi sončenje, postale statusni simboli, so rdečila in bronzerji postali nepogrešljivi deli toaletnih torbic in vsakodnevnih make up rutin.

Ne spreglejte: 

Med zagovornicami tega videza sta Hailey Bieber in Iris Law, ki sta ga premierno predstavili že leta 2019, njegova priljubljenost, predvsem v poletnih mesecih, pa ne pojenja. Obožujejo ga vizažisti in celo zvezdnice na glamuroznih dogodkih, kot sta Belle Hadid in Due Lipe. Trik je preprost: namesto običajnega nanosa rdečila na ličnice, vse več ljubiteljev lepote rdečilo nižje nanese na lica in poskuša doseči mehkejši in bolj naraven videz.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella🦋 (@parisbellagarsiia)

Ta trend je postal zelo priljubljen, saj se odmikamo od prekomernega ličenja in želimo doseči bolj naraven in svež videz, trdijo vizažisti, ki obljubljajo, da s tem trendom dosežemo prav to, hkrati pa stavimo na igrivost in lahkotnost. 

Kako izbrati pravi odtenek rdečila? Najbolj podobna vaši naravni barvi bo barva, ki jo pridobite, ko vas resnično oplazijo sončni žarki,  pri sami teksturi pa bodite pozorni na kremna rdečila, ki se bodo zlila s kožo in pustila želeni 'dewy' učinek in videz zdravega rdečila, kot da bi bili cel dan poležavali na plaži.

@zoekimkenealy Sunkissed blush. I legit am obsessed with the way this came out gotta have a heavy hand😫 #sunkissedmakeup #nomakeupmakeup #naturalblush ♬ Sazed - STRFKR

Fotografije: Instagram/@parisbellagarsiia

Preberite še: Te hlače, ki smo jih pred 20 leti nosili ves čas, so nove “mom jeans”

Priporočamo tudi: Tako letošnje poletje nosimo bel top (popoln navdih za stajling)

Najbolj brano