Te hlače, ki smo jih pred 20 leti nosili ves čas, so nove “mom jeans”

Trendi za hlače za pomlad in poletje 2022 pomenijo vrnitev te silhuete, ki je bila v modi leta 2000.

Te hlače, ki smo jih pred 20 leti nosili ves čas, so nove “mom jeans” - Foto: Profimedia

Sprijaznimo se: le malo oblačil je tako zahtevnih kot kapri hlače. Zdaj, ko nas večinoma obdaja sončno vreme in visoke temperature, se nam v mislih pojavljajo predvsem bermuda hlače, culottes in kratke hlače. To je trojica hlač, ki jih običajno spakiramo v počitniške kovčke skupaj s krili. Vendar kapri klače običajno niso del enačbe: njihov zapleteni rez pod kolenom je lahko zapleten za kombiniranje.

To poletje nobena od teh ovir ni pomembna. Trendi zahtevajo, da kapri hlače postanejo nekakšna poletna uniforma, enakovredna na primer "moms jeans". Prav tako udobne in vsestranske so, če na primer pogledamo predloge Michaela Korsa. Ameriški oblikovalec jih je vključil v svojo pomladno poletno kolekcijo.

Michael Kors pomlad in poletje 2022

Michael Kors pomlad in poletje 2022

Zamisel o celotnem videzu rešuje problem, kako jih nositi. Trik za oblikovanje, ki ga lahko najdete tudi pri Chanelu. Njegova kreativna direktorica Virginie Viard se kot velika ljubiteljica mode 80. let vrača k hlačam, ki jih je modna hiša predstavila že spomladi 2019. Letos se je odločila za črne hlače z zlatim zaključkom, to potezo pa je ponovila tudi na suknjičih s sproščenimi vzorci in žepi pri pasu.

Chanel pomlad in poletje 2022

Chanel pomlad in poletje 2022

Kapri hlače lahko najdete tudi pri blagovnih znamkah, kot sta Supriya Leele ali Acne Studios, v različicah z manj klasičnimi linijami. Prva oblika dodaja robovom nekaj volana, druga pa jih naredi asimetrične in jim doda nekakšno verižico v pasu. V obeh primerih so izpostavljeni modrček ter topi in majice s prosojnimi vzorci neomajna kombinacija. Kakšne čevlje lahko nosite s tem oblačilom, ki je bilo nekoč priljubljeno pri zvezdnicah, kot je bila Marilyn Monroe? Odprti čevlji z nekoliko višjo peto se zdijo najboljša izbira za uravnoteženje težkega kroja. Nosite jih lahko na primer z belimi gležnjarji ali sandali s paščki.

Acne Studios pomlad in poletje 2022

Acne Studios pomlad in poletje 2022

Centimetri tkanine navzgor ali navzdol, kapri hlače se običajno zaključijo pod koleni in predstavljajo naložbo, ki je bila del garderobe zvezdnic, kot je Brigitte Bardot. Pogoste so bile v garderobi v 50. in 60. letih, seveda v kombinaciji z dobrimi balerinkami, kot so bile Hepburnove Capezio, ali čevlji z visoko peto. Pod vplivom športne estetike so te hlače postale tudi del uniforme 80. let prejšnjega stoletja, in sicer v oprijetem kroju, kot bi bile kolesarske hlače. 

Leta 2022 bi lahko bil del te ponovne vrnitve dvodelne estetike tudi kapri trend: že spomladi 1998 so ga predstavile znamke, kot sta Prada in Anna Sui. Leta 2004 je Jennifer Lopez kapri hlače že uporabila kot izhodišče za različne dogodke in rdeče preproge.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Monaška princesa Charlene ponovno zbolela: Po tako dolgem okrevanju je to resen udarec za njeno zdravje

Priporočamo tudi: Vojvodinja Cambriška elegantna v bluzi in kavbojkah John Lewis tudi, ko z otroki peče pecivo

Najbolj brano