Spoznajte “sun bob”, enostavno in sproščeno pričesko za goste lase, popolno za poletje

Pozdravite svoj novi poletni videz.

Spoznajte “sun bob”, enostavno in sproščeno pričesko za goste lase, popolno za poletje - Foto: Instagram

S poletjem so poenostavljeni, skrajšani videzi pričesk z vsako stopinjo privlačnejši. Čeprav imajo dolge pričeske svoje estetske prednosti in so lahko izrazito elegantne, zlasti ko svoje dni preživljamo na plaži (pozdravljeni, lasje morske deklice!), so skrajšani slogi običajno bolj obvladljivi, krajši videz pa poskrbi, da vam bo pod lasmi prijetno hladno.

Pri gostih laseh je treba pri izbiri popolnega, za vzdrževanje nezahtevnega paža upoštevati tako teksturo kot volumen, da se izognemo neželenim in okornim pramenom. 

Po mnenju strokovnjakov je ključni opisni element pri tem nezahtevnost. Pri naravni teksturi je končni cilj 'umiti in nositi' in s tem se strinjajo tudi strokovnjaki, ki dajejo prednost strateško postriženim kodrom, prilagojenim posameznim atributom, saj se tako bolje porazdeli teža, zmanjša čas oblikovanja in prepreči nezaželena skodranost. Ko najdete idealno pričesko za svoje goste lase, vas bodo sušenje na zraku in dotik popolnega izdelka ločili od neuklonljive poletne lepote in vam omogočili čas za zabavo na soncu.

Ne spreglejte: 

Predstavljamo vam šest različic čudovitega paža za goste lase, ki ne zahteva veliko vzdrževanja - ravno pravi čas za premišljeno sezonsko preobrazbo, ki jo verjetno že imate v mislih. Poletje, mi smo pripravljeni!

1. Sun Bob

Več različnih dolžin las, ki jih lahkotno povežete s frufrujem je edinstven in  brezhiben način, kako se lahko vsakdo z gostimi in kodrastimi lasmi vključi v igro paža, le poskrbeti morate, da vam bodo te različne dolžine nežno padle na obraz. "Okrogli sloji v obliki sonca so čudoviti," pravijo strokovnjaki. Kodrasti lasje imajo naravno sposobnost, da kljubujejo gravitaciji, in če jim s plastenjem odvzamemo veliko teže, bodo bolj poskočni in voluminozni, strokovnjaki celo trdijo, da je ta mehka oblika plastenja odlična izbira ne glede na gostoto kodrov. 

Strokovnjaki priporočajo, da za oblikovanje okroglega sončnega boba nanesete gel za definiranje kodrov, izdelek pred sušenjem na zraku razmažete z glavnikom s širokimi zobmi ali razpršite navzdol za večji volumen.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)

2. Videz razmršenih pramen in boemski frufru

Če razmišljate o striženju svojih gostih in ravnih las, se odločite za prefinjen in ležeren slog pričeske. Popestrite svojo pričesko z rahlo razmršenim videzom, ki bo še posebej prišel do izraza v kombinaciji z boemskim videzom frufruja. Z okroglo krtačo uredite frufru, za povečanje volumna na sredini dolžine pa uporabite sprej, ki bo popravil teksturo vaših las. Za še večji volumen lahko uporabite mehko peno.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lucy Hale (@lucyhale)

3. Kratek paž

Ta ultra postrižena dolžina paža je brezčasna in zelo elegantna, pravijo strokovnjaki, ki opozarjajo, da se ta pričeska z manjšo spremembo dobro obnese tudi pri strankah z izjemno gostimi lasmi. Lase lahko na zadnji strani tudi malce bolj postrižete in tako izgubite nekaj resne gostote, tako pa bodo lasje pri tej dolžini veliko bolj obvladljivi. Za ureditev pričeske naj vam bo v pomoč okrogla kratača. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kelly Walker Macedo (@kelly___macedo)

4. Paž s plastmi

Paž s plastmi, ki poudarijo naravno teksturo in odstranijo težo, je najboljša frizura za goste lase, ki ne zahteva veliko vzdrževanja. Takšen paž je primeren za vsako naravno valovanje, zato ga lahko posušite na zraku. Za čim večjo teksturo na z brisačo posušene lase nanesite kremo za kodranje, in ko se posušijo, videz zaključite z razpršilom za teksturiranje. Polirano uokvirjanje obraza in dolga notranja plast dajeta tej pričeski strukturo in mehkobo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kelly Walker Macedo (@kelly___macedo)

5. "Blunt Bob"

Če želite pričesko, ki ne zahteva skoraj nobenega oblikovanja, se odločite za blunt bob. Ker so vsi lasje enako dolgi in brez slojev, se zaradi teže las ne bodo preveč razširili. Če želite pričesko oblikovati na način, ki ne zahteva veliko vzdrževanja, priporočamo uporabo gladilne kreme za nego. Da bi na ravnih laseh dosegli optimalno izvedbo tega striženja, lahko konice skrajšate, da zagotovite izjemno krhko obliko, ki se lahko zaskoči nazaj na svoje mesto. Lase na hitro zgladite z likalnikom in vaš videz bo čudovit.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LAURA HARRIER (@lauraharrier)

6. Skodrani paž

Kodri, ki segajo do ključnice, so umetelno nevsiljiv videz. Dolžina kodrov, ki je nekoliko daljša od ramen, omogoča, da je spodnji del kodrov malo težji, kar je potrebno, da se izognemo trikotni obliki, ki jo pogosto vidimo pri debelih kodrih. Nanesite kremo za kodre, na koncu pa uporabite teksturni sprej za živahno, a sijočo pričesko, ki bo ostala obstojna.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jazmine Rogers 🌷 (@thatcurlytop)

Fotografije: Instagram/@kaiagerber

Preberite še: Odkrijte recept antioksidativnega in razstrupljevalnega lepotnega eliksirja, ki vam bo podaril sanjsko kožo

Priporočamo tudi: “Soft-Wave Bob” je šik pričeska, ki jo boste želeli nositi med vročim poletjem

Najbolj brano