Pozabite na dekliški frufru, to bo ena najbolj modnih pričesk tega leta

4. 3. 2022
Pozabite na dekliški frufru, to bo ena najbolj modnih pričesk tega leta (foto: Instagram)
Instagram

V zadnjih nekaj letih je divja priljubljenost paža (v vseh njegovih dimenzijah) mnoge ženske spodbudila, da so skrajšale svoje dolge lase v iskanju popolne kratke pričeske. Se sami za spremembo pričeske niste odločili? Sprejeli ste pravo odločitev, saj so dolgi lasje zopet v trendu. 

Če se sami nikakor niste znašli v vseh trendih preoblekah kratkih pričesk, ste z zaskrbljenostjo opazovali, kako se moda približuje paž trendu, in se kljub temu, da vas je mikala ideja o spremembi pričeske, še ne želite zavezati k striženju dolgoletnih težko pridobljenih dolgih las, ste sedaj dočakali svoj veseli trenutek, saj bodo dolgi lasje zopet v središču pozornosti. 
Predstavljamo pričesko "metulj", stil, ki daje iluzijo kratke frizure z vso varnostjo dolge frizure. »To je kratka pričeska na dolgi pričeski,« pravijo strokovnjaki. Imenuje se "metulj", ker je ideja, da pričeska ponuja dva popolnoma različna videza.

Preberite še: Penélope Cruz osupljiva z mladostnim frufrujem v črno-beli obleki Chanel

Ste že slišali za “bottleneck bangs”? To je oblika frufruja, ki ga bomo letos videli povsod

Strokovnjaki to pričesko celo primerjajo z daljše postriženim frufrujem, ki malce spominja na zavese ali "curtain bangs". Slog je  je sestavljen iz dveh očitnih slojev – prva je dolžina sprednjih las, in je primerljiva z dolžino daljšega frufruja, ta pa je približno enaka dolžini krajše pričeske. Ta zgornja plast brez težav lahkotno pade iz vašega nizkega čopa in izgleda, kot da imate paž – tudi če ga nimate. "To je kot lažni paž" pravijo strokovnjaki in resnično lepo uokviri vaš obraz ter poudari vaše poteze.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by elsa❤️ (@hoskelsa)

Drugi sloj je tisti, ki daje rezu dolžino, ta del frizure pa lahko spnete v čop ali pa lase pustite spuščene, odvisno od vašega razpoloženja in priložnosti. To je dober način za doseganje hladnosti, androginosti in fantovščine kratkih las, vendar ne da bi se temu popolnoma posvetili. Če ste se nad pričesko navdušili, si pobližje poglejte, kako čudovito se ta slog "metulja" dopade pevki in igralki Hailee Steinfeld ter manekenki Elsi Hosk.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by hailee steinfeld (@haileesteinfeld)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by elsa❤️ (@hoskelsa)

Slog metulja ali pričeska, ki je lahko vse in še več, obljublja zelo laskav videz, ki je bil občudovan predvsem v 70-ih, hkrati pa vsem ljubiteljem dolžine, zagotavlja gibanje in teksturo, ne da bi bilo treba veliko stilizirati. Poleg tega ponuja odličen učinek oblikovanja obraza, sama pričeska pa ne potrebuje veliko vzdrževanja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tia O’Donnell (@tia4u)

Kako pričesko oblikovati?

To so lasje, ki izgledajo odlično z malo teksture, ne glede na to, ali so vaši naravni lasje skodrani ali popolnoma ravni in bujni. Če jim želite dodati več dimenzije in volumna, ustvariti malce več gibanja, za to obstaja prav preprost trik. Začnete lahko zelo preprosto, brez posebnih pripomočkov, vse kar potrebujete so vaši lasje. Sprednje pramene las zataknite za ušesa, ko so ti še vlažni in pustite, da lasje naravno padejo okoli vaših ličnic. Moderna, enostavna za oblikovanje in najboljše iz obeh svetov, je lahko še kaj boljšega? 

Fotografije: Instagram/@matildadjerf

Preberite še: Novo obdobje Bottega Veneta pod okriljem Matthieuja Blazyja prinaša svobodo. Oglejte si čudovito in razgibano kolekcijo

Priporočamo tudi: Dieta Cindy Crawford je idealna za ženske nad 40 let: V samo 7 dneh obljublja izgubo teže do 5 kilogramov