Novo obdobje Bottega Veneta pod okriljem Matthieuja Blazyja prinaša svobodo. Oglejte si čudovito in razgibano kolekcijo

27. 2. 2022

Pri Bottega Veneta je prišel dan Matthieuja Blazyja. 35-letni Belgijec je bil pripravnik pri Balenciagi, delal je pri znamkah Raf Simons, Maison Margiela Artisanal, Celine in Calvin Klein, preden je leta 2020 postal direktor oblikovanja konfekcijskih oblačil pri Bottega Veneta. To je precejšen rodovnik, vendar je bil vedno človek iz ozadja. Novembra lani, po nenadnem odhodu Daniela Leeja, je bil imenovan za kreativnega direktorja.

1 / 16
Profimedia
Profimedia

Lee je blagovno znamko zapustil v času, ko je bila v vzponu, kar ni najlažji ali najočitnejši prehod. Vendar je bil to odličen prvenec, ki se je odlepil od nedavne preteklosti, je samozavesten, obsežen in bistveno bolj zanimiv, kot kažejo te slike.

Bela majica in kavbojke na prvem videzu ter majica z gumbom in kavbojke na naslednjem videzu? Vse je narejeno iz usnja. Bottega Veneta je začela s proizvodnjo torbic in tkano usnje intrecciato je posebnost hiše, vendar je bil vzvišeni nubuk na tej majici in kavbojkah presenečenje - in pokazatelj premišljenosti novega oblikovalca hiše.

V zaodrju med množico slavnih, med katerimi so bili tudi Julianne Moore, Jacob Elordi, Neneh Cherry in Blazyjev nekdanji šef Raf Simons, je spregovoril o svojem pristopu: "Zamisel je bila, da bi vrnili energijo, silhueto, ki bi resnično izražala gibanje, saj je Bottega podjetje, ki izdeluje torbe, zato nekam greš, ne ostaneš doma. Ta kolekcija je pravzaprav potovanje," je nadaljeval. "V njej je veliko likov, vsi imajo kam iti, počutijo se precej svobodno."

Preučite te fotografije in videli boste, kaj je mislil: Obrezane hlače so bile spredaj krojene dlje kot zadaj, kar je nakazovalo gibanje naprej ali hitrost, podoben učinek pa so imeli tudi nabrani hrbti plaščev. Ženske bodo v teh krojenih oblačilih gotovo šle daleč naokrog. Zaradi svoje preprostosti in iskrenosti, da ne omenjamo njihovega razkošja, predstavljajo vrednost: prepoznavna oblačila brez roka trajanja.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Če boste piščanca pripravljali na ta način, vam bo pomagal pri hujšanju: Krepi imunski sistem in spodbuja izgubo kilogramov

Priporočamo tudi: Kate Middleton obožuje ta bež pulover H&M za manj kot 30 evrov

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik