Kako je krema s polžjo slino postala inovativna podjetniška rešitev in optimalna nega za kožo

V novi sezoni oddaje Štartaj Slovenija se med drugim predstavlja Noela - krema za nego obraza, ki vsebuje 40% polžje sline in že navdušuje tako pri vsakodnevni negi, kot pri reševanju številnih težav s kožo.

Kako je krema s polžjo slino postala inovativna podjetniška rešitev in optimalna nega za kožo - Foto: Štartaj Slovenija

Zgodba o kremi za nego obraza Noela se je pričela pisati na posestvu družine Fras. Milena, Aljaž in Leon so nekega večera posedali ob polžih, ki jih na njihovi kmetiji sicer že nekaj let gojijo predvsem za kulinarične namene in razmišljali o idejah za prihodnost. Tedaj je Aljaževa punca Sara prijela enega od polžev in si ga položila na ureznino, ki jo je imela na prstu na roki. Naslednji dan je bila ureznina zaceljena, v tem pa se je našel navdih za inovacijo, ki smo ji priča danes.

"Prvi pravi iskreni odgovori so prišli od družine in znancev. Vsi so si bili enaki, da so učinki v tako kratkem času neverjetni. To nam je dalo zagon za izboljševanje kreme, saj smo želeli, da bi bila krema res izjemno kakovostna in da bi jo hoteli uporabljati prav vsi," je povedal Aljaž Fras.

Družina Fras s kremo Noela

Nastala je Noela, krema za nego obraza, ki vsebuje kar 40% polžje sline, zaradi česar nudi izredne regeneracijske učinke. Polžja slina je namreč naravni vir kolagena, hialuronske kisline, elastana, alantoina, antioksidantov, proteinov in vitaminov. Noeli je potem dodano še karitejevo maslo, odlično za vlaženje, mehčanje in prožnost kože, ter jojobino olje, ki kožo dodatno varuje pred vplivi okolja.

Zakaj polžja slina?

Posebnost te kreme je predvsem v tem, da ima tako visoko vsebnost polžje sline. Kot pove Aljaž Fras: "Pri ostalih tovrstnih kremah na tržišču smo videli, da vsebujejo nekje 5-10% polžje sline in ker smo zares hoteli nekaj novega, boljšega, kakovostnejšega, smo se odločili za 40% polžje sline, saj smo menili, da bo to zagotovilo hitrejše in boljše rezultate." Imeli so prav.

Ob podrobnejšem preučevanju polža, nam tako vsakdanje živali, se namreč odkrije veliko neverjetnih stvari. Med temi izstopa predvsem ta, da je polž zmožen svojo poškodovano hišico popolnoma popraviti v le dveh urah. Prav v tem podatku se skriva moč polžje sline.

Predelava za uporabo v kozmetične namene tako nudi številne pozitivne učinke. Poleg regeneracijskih sposobnosti in učinkovitosti pri različnih težavah s kožo, je krema z polžjo slino tudi fantastična izbira za boj proti znakom staranja. Dolgoročna uporaba na primer gladi gube, ki so sčasoma manj izrazite, koža pa bolj napeta, globina gubic okoli oči pa se po testih v roku 4-6 tednov zmanjša za kar 75%. 

Krema Noela na Štartaj Slovenija

Prav tako se kremo priporoča po depilaciji in britju, saj pomiri in obnovi razdraženo kožo. 

Kako do kreme Noela?

V megamarketih INTERSPAR so na posebnih policah na voljo izdelki iz letošnje sezone Štartaj Slovenija. Privoščite si Noelo in poročajte o rezultatih!

Za vse dodatne informacije in predstavitve ostalih izdelkov, pa smo vsi skupaj vabljeni na uradno stran projekta Štartaj Slovenija. Oddaji lahko sledite vsako nedeljo ob 18:15 na POP TV in na facebook strani Štartaj Slovenija.

Najbolj brano