Imate razpokane ustnice? Imamo rešitev, poglejte, kako jih negovati

15. 2. 2021
Imate razpokane ustnice? Imamo rešitev, poglejte, kako jih negovati (foto: Profimedia)
Profimedia

Vsako zimo isti boj - suhe in razpokane ustnice.

Ko pridejo hladnejši dnevi, z njimi dobimo tudi sezonski nabor estetskih težav, ena izmed njih so razpokane ustnice. Poleg tega, da nas motijo ​​zaradi pojava suhih ustnic, so lahko precej moteča težava zaradi občutka zategovanja in hrapavosti na dotik. In čeprav je najpogostejši vzrok hladen zrak, pa ni edini.

Možni vzroki so tudi živilski ali kozmetični izdelki...

...katerih sestavine lahko povzročijo alergijske reakcije, pomanjkanje nekaterih vitaminov in premajhen vnos tekočine, torej dehidracija. Da bi pomagali razpokanim in suhim ustnicam, kozmetični strokovnjaki priporočajo predvsem hidracijo, ne samo na zunanji strani, ampak tudi na notranji, zato štejte kozarce vode, ki jih pijete dnevno. In ne pozabite nehati griziti in lizati ustnic! Seveda pomagajo tudi balzami za ustnice, še posebej tisti, ki vsebujejo olja, karitejevo maslo in ceramide.

Če pa po dveh tednih redne uporabe balzama in skrbne hidracije ne opazite, da bi se stanje izboljšalo, se posvetujte s svojim zdravnikom ali dermatologom, saj razpokane ustnice lahko kažejo na reakcijo na nekatera zdravila, avtoimunsko bolezen ali okužbo.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Bomo po tem sploh še kdaj nosili tangice ali brazilke? Poglejte, zakaj se vam bodo zamerile

Priporočamo tudi: Jennifer Aniston danes praznuje svoj 52. rojstni dan! Oglejte si njene najbolj ikonične modne trenutke