Vinoterapije

Grozdje in vino delujeta samo pozitivno na lepoto in zdravje. Ko so francozi odkrili vse učinkovine vina, je vinoterapija postala ena izmed glavnih ponudb wellness centrov.

Vinoterapije

Strokovnjaki so na področju kozmetike in lepotnih centrov ugotovili, da je izvleček iz grozdnih pešk (Vitis Vinifer, OPC) izjemno učinkovit antioksidant, ki telo oskrbuje s pomembnimi bioaktivnimi snovmi. Antioksidacijski učinek OPC-ja je velikokrat močnejši od vitaminov C in E ter zmanjšuje število škodljivih prostih radikalov v telesu.

Dokazano je, da takšen tretma pospeši prekrvavitev, produkcijo kolagena, odstrani nečistočo in vezivnega tkiva, zaradi česar koža postane čista, napeta in sijoča.

Za sadne kisline vemo, da odstranjujejo odmrle kožne celice, kar povzroči regeneracijo kože. Prav tako z vinoterapijo izginejo pigmentni madeži, ki so posledica pretiranega sončenja, hormonskega delovanja in prehitrega staranja. Nenasičene kisle maščobe dajejo koži vlažnost in elastičnost ter odvajajo iz kože nepotrebno vodo, ki zastaja in zaradi katere nastane celulit.

Nega obraza Sauvignon

Nega obraza Sauvignon je odlična za glajenje gub, saj pospešuje izgradnjo kožnega kolagena in tako precej zavira staranje kože. Nega se začne s posvetom pri kozmetičarki in se nadaljuje s površinskim čiščenjem, encimskim pilingom za odstranitev odmirlih celic ter nanosom seruma, ki kožo v trenutku osveži in pomladi. Sledi sprostitvena masaža obraza, vratu in dekolteja, ki blagodejno vpliva na kožo. Nego se zaključi z masko Sauvignon, ki se nanese na predel obraza, vratu in dekolteja, ter se jo po 20 minutah odstran ter nanese kremo za okrog oči in kremo za obraz, primerno tipu kože.

Aromatična vinoterapija za nego telesa

Aromaterapija z dodatkom grozdnih pešk naredi vašo kožo gladko, mehko in prožno. Tretma se začne s pilingom iz grozdnih pešk ter dodatkom morske soli in vinskega olja. Nadaljevanje poteka z aromatično oblogo na bazi vinskega olja in zaključek z nanosom vinske kreme.

Vinski ritual Noble za nego telesa

Razkošen ritual za negovanje in lepšanje kože se začne s pilingom iz grozdnih pešk in dodatkom morske soli, v katerega za boljše delovanje zmešajo grozdno olje in vse skupaj s krožnimi gibi nanašajo po celotnem telesu. Nadaljujejo z barikovo vinsko kopeljo, v kateri ob kozarcu dobrega vina uživamo 20 minut. Ritual se nadaljuje z masažo z vinskim oljem. Za preizkušanje programov Predlagamo wellnes center Valens Augusta na Ptuju.

Arhiv Lisa

Najbolj brano