Temeljna dejstva o kozmetični liniji Dr.Hauschka

Kozmetika Dr.Hauschka je nastala v farmakološkem laboratoriju podjetja WALA, ki je bilo ustanovljeno leta 1950 v Eckwaldnu in nosi ime ustanovitelja Dr. Rudolfa Hauschka.

Promocijsko sporočilo, 26. 1. 2009
Temeljna dejstva o kozmetični liniji Dr.Hauschka - Foto: Fotografija promocijsko gradivo

Kot “zdravilna kozmetika” ni bilo mišljeno zdravljenje kožnih bolezni s temi preparati, temveč vračanje in vzdrževanje harmonije in ravnovesja v koži.

Pri oblikovanju receptur so se zdravniki, farmacevti in kozmetičarka Elisabeth Sigmund zavedali pomembne vloge kože kot organa v odnosu s celim organizmom človeka. Že takrat so se zavedali kako velikim obremenitvam bosta izpostavljena tako notranji, kot zunanji sloj kože v prihodnosti (onesnaženost, vse bolj agresivna sevanja, stres …).

Tako je kozmetika Dr.Hauschka postala, bolj kot kadarkoli prej, aktualna tako v svoji terapevtski vlogi, kot tudi v svoji biološki kvaliteti.

Posebnost nege Dr.Hauschka – stanje kože in neodvisnost od preparatov

Razdelitev kože na tipe ima lahko različne vzroke in bi se morala nanašati v odnosu na cel organizem. Kozmetična kolekcija Dr.Hauschka ne sledi delitvi kože na tipe. Preparati tretirajo kožo kot celovit organ in vzpodbujajo zdravo funkcijo kože.

Preparati morajo najprej normalizirati trenutno stanje kože, pri tem se lastne sile organizma aktivirajo v usklajevanju in vzpostavljanju ravnovesja.

Primer: suha koža naj ne bo dan in noč obdana z mastnimi preparati. S tem se ustvari subjektivni občutek izboljšanja stanja kože. Nanašanje maščobe na kožo od zunaj ustvarja navado in zmanjšuje lastno produkcijo sebuma (lipidov). Tako postaja koža vse bolj suha in odvisna od stalnega dodajanja maščobe s kozmetičnimi preparati.

S pomočjo kozmetičnih preparatov Dr.Hauschka koža ponovno prične naravno funkcionirati in sama izloča loj. Ta princip lastne korekcije velja tudi v obratni smeri - v primeru mastne kože.

Posebnost nege Dr.Hauschka – nemastna nočna nega

Glede napisano, je logična nemastna nočna nega, ki aktivira aktivnost kože in jo regulira (zeliščne ampule za nočno nego ali regenerativni serum ali ampule za intenzivno nego ali le zeliščni tonik).

Ponoči bi koži morali dati možnost, da svobodno diha in izloča viške produktov (kreme in olja ta proces le zavirajo).

Za doseganje najboljših možnih rezultatov s preparati Dr.Hauschka, ki so med seboj usklajeni, se istočasno odsvetuje uporaba drugih kozmetičnih preparatov. Koži moramo dati možnost, da nemoteno sprejme in predela fine sestavine kozmetike Dr.Hauschka.

Več informacij o preparatih Dr.Hauschka najdete na www.drhauschka.si.

Ekskluzivni distributer: Nutex, d.o.o.

Fotografije promocijsko gradivo

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri