Dovolj skrivanja: Slavne ženske, ki ne skrivajo svojih oblin in celulita na plaži

To so slavne dame, ki ne skrivajo svojega telesa in oblin!

Dovolj skrivanja: Slavne ženske, ki ne skrivajo svojih oblin in celulita na plaži - Foto: Profimedia

Marsikatera ženska, ki se bo v teh dneh odpravila na plažo ali v bazen, niti malega nožnega prsta ne bo pomočila v vodo. Sedela bo nekje ob plaži zavita v brisačo ali dolgo tuniko in prepričevala druge (in sebe), da se ne kopa, ker ji preprosto ni do tega, v resnici pa se skriva, ker se sramuje svojega telesa.

Ne spreglejte:

In česa točno se sramujemo? Svojega naravnega telesa? Študije pravijo, da ima 90 odstotkov žensk celulit. Trenutno je na svetu okoli 4 milijarde žensk in sodeč po tej statistiki jih ima celulit 3,6 milijarde.

Preprost izračun dokazuje, da se nečesa normalnega in vsakdanjega sramujemo. Enako velja za naše strije, strije, popokane kapilare, žilice, brazgotine, dlake, materina znamenja in vse ostale naravne pojave na telesu.

V zadnjih 15 letih smo bili priča velikemu premiku v dojemanju videza telesa, ki se je zgodil zaradi gibanja plus size. Bolj kot kdaj koli prej se zavedamo, da je res treba skrbeti za svoje zdravje, a hkrati ne smemo kaznovati svojega telesa, ker ni videti v skladu z vsiljenimi standardi lepote.

Manekenka Ashley Graham že od začetka svoje kariere razbija predsodke in ženske spodbuja k ljubezni do svojega telesa v njegovi naravni obliki. telovadim. Trudim se jesti zdravo. Všeč mi je koža, v kateri sem. Ne sramujem se celulita in tudi vas se ne bi smelo, je Ashley nekoč sporočila svojim sledilcem na Instagramu.

Ashley ne zagovarja debelosti. Nasprotno, spodbuja tako gibanje kot zdravo življenje, hkrati pa nam pokaže, da telo, za katerega skrbimo, ne bo vedno videti kot na naslovnicah. Zaradi tega nismo nič manj vredni, na svojo telo moramo biti namreč ponosni, saj je ta tisti, ki nas nosi skozi življenje.

Pevka Camila Cabello je bila pred nekaj leti tarča kritik na račun njenega videza. Paparaci so jo posneli med bivanjem na plaži in med treningom, njene fotografije pa so obšle svet.

Zlonamerni uporabniki družbenih omrežij so kritizirali njen celulit, Camila pa je imela zelo jasno sporočilo za sovražnike: tekla sem v parku, da bi se spravila v kondicijo in ostala zdrava. Nosila sem top, ki je odkrival trebušček, ki ga nisem zavihala. Samo tekla sem in obstajala kot normalna oseba, ki ne pazi ves čas, kako je videti njen trebuh. Hvaležna sem za to telo, ki mi omogoča, da naredim vse, kar moram. Smo prave ženske s celulitom, strijami in maščobo.

Tudi Selena Gomez je bila že tarča kritik, ko je ponosno razkazovala svoje obline.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Bi jo prepoznali? Katie Holmes z novo temnejšo barvo las "Cherry Coke", ki njen obraz pomladi ter mu doda videz zagorelosti

Priporočamo tudi: Ula Furlan v petkah in svilenem vijoličnem kompletu, v kakršnih spijo le modne dive, vodila očarljiv dogodek v centru Ljubljane (tam so bili še drugi znani obrazi)

Najbolj brano