Skrb za telo: Nicole Kidman

Nicole Kidman z 179 centimetri, vitko postavo, porcelanasto kožo in oranžnimi kodri velja za eno izmed najlepših žensk na svetu. Triinštiridesetletna avstralska igralka pa pravi, da brez vloženega truda ne gre, zato prisega le na eno metodo - zdravo organsko dieto.

Skrb za telo: Nicole Kidman

Na njenem jedilniku se tako najdejo le organska hrana in sestavine, ki ne vsebujejo pesticidov. Najraje ima raznovrstne solate in testenine, popolnoma pa se izogiba hrani z visoko vsebnostjo maščobe. Pri ne tako rosnih letih se zaveda, da je za ohranjanje mladostnega videza in lepe kože potrebna zdrava in uravnotežena prehrana, skrivnost njenega uspeha pa je tudi v zmernosti in nadzorovanju porcij.

“Jesti moram večkrat na dan, če želim biti sita,” prizna mamica dve leti in pol stare hčerke Sunday Rose, ki je po porodu sicer pridobila nekaj odvečnih kilogramov, a se jih je na ta način kmalu znebila.

Pravijo, da je zdrava prehrana večji del poti do lepega telesa, vseeno pa izklesanega videza ne bomo dosegli brez redne telesne aktivnosti. To upošteva tudi Nicole, ki nekajkrat tedensko preteče tudi več kot deset kilometrov. Poleg tega izvaja še jogo, ker pa je vse življenje živela blizu morja, je vzljubila tudi plavanje. Plava vsak dan več kot pol ure, plavanje pa je poleg sprostitve najbolj učinkovita vadba v njenem strogem fitnes režimu. Enkrat do dvakrat na teden v roke vzame tudi teniški lopar, saj se je nad tenisom navdušila že v otroških letih.

Kot se za filmsko zvezdnico njenega kova spodobi, celoten program izvaja pod budnim očesom osebne trenerke Jenne Phillips, ki pri vzdrževanju seksi telesne linije poudarja tri stvari. Za lepo oblikovane mišice moramo izvajati razmeroma dolgo serijo krepilnih vaj z vsaj 50-100 ponovitvami, kardiovadbo je dobro kombinirati z vajami za moč, strokov­njakinja pa priporoča, da vsak teden poleg ustaljene rekreacije najdemo tudi aktivnost, v kateri bomo uživali - od plavanja, kolesarjenja, plesa do teka ali joge - ki nam vlije še dodatno motivacijo in veselje do zdravega načina življenja.

Anja Kontrec & Meta Kač (Story)
Fotografija RedDot

Najbolj brano