Skrb za telo: Jennifer Aniston

Nekdanja zvezdnica serije Prijatelji se je pred leti navdušila nad jogo, s katero ohranja tele­sno linijo, ki ji jo pri 42 letih zavida marsikatera vrstnica kot tudi mlajše predstavnice nežnejšega spola.

Skrb za telo: Jennifer Aniston

Pred kratkim ji je najboljša prijateljica Courteney Cox predstavila novo vadbo, imenovano budokon, ki združuje jogo in meditacijo, z raziskovanjem fizične, čustvene in duhovne plati telesa pa skozi gibanje dosežemo ravnovesje med zdravjem, dobrim počutjem in notranjo močjo. Zato si je najela priznanega trenerja Camerona Shayna, ki mu zaupajo tudi Meg Ryan, Renee Russo, Sean Penn in Charlie Sheen.

Za njim je kar 20 let izkušenj v borilnih veščinah, ki jih je v zadnjih letih izpopolnil ter povezal z jogo, meditacijo, uravnoteženo prehrano in gradnjo samopodobe, iz česar je nastala holistična vadba budokon. Vadba je japonskega izvora, kar nam pove že ime, ponazarja pa poti duhovnega bojevnika (bu - bojevnik, do - pot, kon - duh).

Čeprav je njen velik del duhovnost, pa vadba ni nič manj intenzivna in fizično naporna od bolj poznanih metod.V eni uri lahko s pomočjo budokona izgubimo kar 900 kalorij, kar je dvakrat več kot med vajami na sobnem kolesu. Poleg tega je veliko bolj dinamična, energična in družabna od kate­rekoli druge borilne veščine.

Čeprav se na njenem jedilniku navadno znajdejo proteini in zelenjava, se občasno pregreši z mastno pico, mehiškimi dobrotami in kozarcem vina. “Rada jem, a nikoli ne jem sranja.”

Skrivnost njene popolne postave pa ni le v zdravi prehrani in rekreaciji, igralka vedno telovadi na prazen želodec, hrano pa zaužije šele uro po vadbi, da se izogne preveliki rasti mišic.

Anja Kontrec & Meta Kač (Story)
Fotografija RedDot

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri