Rihanna ima novo čisto kratko pričesko. Je to nov trend leta 2021?

Pričeska, ki jo nosijo številne znane ženske, je simbol svobode in moči.

Rihanna ima novo čisto kratko pričesko. Je to nov trend leta 2021? - Foto: Profimedia

Nova pričeska je nov začetek in dramatičen rez običajno pomeni dramatičen preobrat v življenju. Kratki lasje na ženskah skozi zgodovino so bili najpogosteje resnična izjava, ki pomeni prihod nove dobe, ženske, ki so jih nosile, pa vodijo duh časa.

Po prvi svetovni vojni in pandemiji španske gripe so se dekleta ostrigla, nosila krajše obleke ravnih krojev in osvobajala duha in telo. V tridesetih in štiridesetih letih je bila moda spet bolj konzervativna, v petdesetih letih pa sta dve igralki na velike zaslone in v modo vrnili kratke fantovske pričeske: Audrey Hepburn in Jean Seberg.

Spolna revolucija v šestdesetih letih in fluidnost spolov sta v ospredje postavila nove ikone, kot sta Twiggy in Mia Farrow. V osemdesetih so kratke lase nosile Lady Di, Madonna in Linda Evangelista, za katere je bil drastična pričeska ključna za kariero, v kateri "ni vstala iz postelje za manj kot 10.000 dolarjev".

V devetdesetih pa so si vse želele kratke pričeske, kot so jih imele Winona Ryder, Gwyneth Paltrow in Halle Berry.

V zadnjem letu smo na naslovnicah revij imeli priložnost videti kratke pričeske, na zvezdnicah, kot so J. Lo, Dua Lipe in Cardi B.

Zoe Kravitz že nekaj časa nosi kratke lase, prelomnico v svojem življenju je z novo pričesko označila tudi Demi Lovato in zdaj Riri.

Je nova pričeska le modna izjava ali lahko pričakujemo nekaj novosti v življenju glasbenice in podjetnice? Ne glede na priložnost - videti je fantastično!

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Ta pričeska Jennifer Lopez je popolna za vse priložnosti tega poletja

Priporočamo tudi: Meghan Markle nas je očarala v popolni spomladanski obleki

Najbolj brano