Paž v slogu Arizone Muse

Da je paž postal nova 'it' pričeska v svetu mode kot tudi na rdeči preprogi, je 'kriv' novi top model Arizona Muse. Če tudi vas žene silna želja po  pričeski, kot jo nosi ona, vam svetujemo, kako najti pravi paž tudi zase.

Chanel

Chanel

Lanvin

Lanvin

Balmain

Balmain

Modna dvobarvnost
Alexe Chung

Modna dvobarvnost Alexe Chung

Seksi valovi
Scarlett
Johansson

Seksi valovi Scarlett Johansson

Retro slog Keire
Knightley

Retro slog Keire Knightley

Na modnih revijah za jesen in zimo 2011 so bili vsi pogledi uprti le vanjo, 20-letno Američanko zdravega in sodobnega videza, vrednega občudovanja. Lepotica je tako navdihujoča, da ji je uspelo svojo paž pričesko uveljaviti kot modno zapoved.

V prejšnji sezoni je na modni pisti predstavljala osemnajst najbolj prestižnih modnih hiš in v samo nekaj mesecih je že pozirala za velika imena fotografije, kot sta Steven Meisel in Paolo Roversi. In nenadoma so ji vsi želeli biti čim bolj podobni.

Dekleta z deško pričesko, med njimi tudi Carmen Kass in Carey Mulligan, so si nepričakovano pustila rasti lase do ušes; tiste z nekoliko daljšimi lasmi pa so si jih brž skrajšale za nekaj centimetrov – dokaz: Alexa Chung in Chloë Sevigny. Celo pri tistih, ki so se ponašale z XXL-dolžino (Scarlett Johansson), so pele škarje.

In sama Jennifer Aniston je svojemu frizerju dovolila, da je pod vtisom podobe Arizone Muse, ki jo je občudoval na reviji Yvesa Saint Laurenta, poživil njeno legendarno dolgo kalifornijsko pričesko.

Kaj je torej tako posebnega na tem novem pažu?

Postrižen je skoraj naravnost in proti konicam zelo blago stopničast, da ustvari gibanje. Je svež, naraven in mladosten. »Nič skupnega nima s strogo zašiljenim pažem, ki deluje izumetničeno,« poudarja Madeleine Cofano, frizerka, h kateri zahajajo slavna imena.

Nasveti Madeleine Cofano, frizerke VIP-osebnosti.

PRAVA DOLŽINA

+ Podolgovat obraz:
lase postrižemo v višini brade in naredimo frufru.
+ Širok obraz: spustimo se pod višino brade in na sredini lasišča ali ob strani naredimo prečko, ki navidezno podaljša obraz.

PRAVI VOLUMEN

+ Za polnejšo postavo:
glava v razmerju s telesom ne sme delovati premajhna, zato se odločimo za nekoliko daljši balonast ali skodran paž, ki ustvari volumen.
+ Za drobno postavo: privoščite si lahko manjši videz glave, ki ga ustvari zašiljen, strogo gladek in kratek paž v slogu Louise Brooks ali celo spredaj blago daljši rez (če je oblikovan zmerno, deluje zelo očarljivo). Če imate raje bujnejši videz, se lahko odločite tudi za tega.
+ Za kodraste lase: lase stopničasto pristrižemo, da paž zašilimo v obliki trikotnika, s čimer se izognemo balonastemu videzu.

PRAVILNO OBLIKOVANJE

+ Gladki in mehki lasje:
če jim želite vdahniti polnejši, ženstven videz in jih hkrati lepo zgladiti, za oblikovanje pričeske uporabite okroglo krtačo.
+ Štrleči laski: pomagajte si z brazilskim glajenjem, ki omogoča, da lasje ostanejo celo na dežju brezhibno gladki.
+ Blago valoviti lasje: valove lahko v slogu Alexe Chung obdržite, tako da lase posušite s sušilnikom na topel zrak z glavo, nagnjeno naprej. Krtače ne potrebujete; s prsti se sprehodite skozi lase in si jih tako za silo poravnajte.
+ Kodrasti lasje: uporabite sušilnik z razpršilnim nastavkom. Za urejen videz kodrov nanesite na lase razpršilo za kodre in jih med sušenjem ovijajte okoli prstov. Preprosto!

Prevedla in priredila Erika Švara,
fotografije Imaxtree in Shutterstock.com

Najbolj brano