Odtenek, ki ga kraljica Elizabeta II. ni odobravala: Kako je kontroverzna barva laka za nohte postala Dianin simbol upora

Poleg ikonične maščevalne obleke je princesa Diana nosila barvo laka za nohte, ki jo je kraljica Elizabeta II. sploh ni odobravala.

Odtenek, ki ga kraljica Elizabeta II. ni odobravala: Kako je kontroverzna barva laka za nohte postala Dianin simbol upora - Foto: Profimedia

Peta sezona serije The Crown se je začela predvajati 9. novembra in nam prinaša zgodbo o britanski kraljevi družini v 90. letih. Še posebej smo navdušeni, da bomo videli več princese Diane, in sicer njene značilne stilske trenutke, vključno z "obleko za maščevanje", ki jo je nosila istega dne, ko je Charles na televiziji priznal, da je varal, pa tudi uporniško manikiro, ki je popolnoma ustrezala trenutku.

Ne spreglejte:

Oblikovalka Christina Stambolian, ki je oblikovala kultno obleko, je v knjigi "Diana: Življenje v oblekah" razmišljala o obleki, o kateri se govori še danes. "Očitno je bila jezna. Nosila je živo rdeč lak za nohte, s kakršnim je še nikoli nismo videli. Bilo je, kot da bi rekla: 'Nocoj bodimo poredni,'" se je spominjala.

Rdeča manikira je klasika, simbol elegance in moči. Poleg tega gre za odtenek laka za nohte, ki ga je kraljica Elizabeta II. sploh ni odobravala, namesto tega je uporabila nežno roza in druge nevtralne barve. Vendar pa so z Dianino opustitvijo monarhije prišle nekatere svoboščine, ki jih je zlahka sprejela. Uporaba rdečega laka za nohte je bila torej njeno sporočilo osvoboditve in vračanja sebi.

Rdeči lak za nohte naj bi bil v nasprotju s kraljevim kodeksom oblačenja, saj krši pravilo "nobenih svetlih, bleščečih barv za nohte", vendar ob pogledu na škrlatno manikiro princese Diane tega ne bi vedeli. Meghan Markle je pred kratkim zaradi svojega rožnatega laka za nohte, ki ni bil v skladu s kraljevim pravilom, dobila novinarsko kritiko, princesi Diana pa se zaradi njih sploh ni obremenjevala.

Strokovnjaki pravijo, da je kraljica rada nosila le svetlo rožnat lak za nohte, Kate Middleton pa se običajno zgleduje po njej in izbira nevtralne barve, ki ji ustrezajo. Strokovnjaki trdijo, da si je princesa Diana leta 1991 le nehala grizljati nohte in da je bila "ponosna na to, kako so videti", zato je nosila svetlejši odtenek, da bi jih pokazala. Škrlatni nohti z visokim sijajem so postali njena različica rdečih močnih ustnic - ta odtenek je nosila na pomembnih dogodkih, kjer je bila v središču pozornosti.

"To je bil majhen znak uporništva, vendar se je zaradi tega počutila dobro," je povedal kraljevi vir. "Diana se je zelo dobro zavedala moči sloga. Njeno čustveno življenje se je vedno odražalo v njenem videzu."

Ko počasi vstopamo v praznično sezono, razmislite o vplivu rdeče manikire. Rdeči nohti imajo poleg tega, da kontrirajo pomanjkanje barve pozimi, enak učinek kot rdeča šminka – zahtevajo pozornost.

Fotografije: Profimedia

Preberite še:Pozabite kavbojke, Cindy Crawford nosila dolge hlače, ki jih jeseni za prosti čas obožujejo vse ženske nad 50 let

Priporočamo tudi:Kako do ravnega in izklesanega trebuha? V svoj jedilnik vključite to živilo, bogato z maščobami, ki je izredno priljubljeno v svetu znanih manekenk

Najbolj brano