V kralja Charlesa in Camillo na uradnem obisku metali jajca

V sredo, 9. novembra, sta se Charles III. in kraljica Camilla odpravila na uradni obisk v York v Angliji.

V kralja Charlesa in Camillo na uradnem obisku metali jajca - Foto: Profimedia

V sredo, 9. novembra, sta se kralj Charles III. in kraljica Camilla odpravila v mesto York na severovzhodu Anglije, kjer sta na pročelju katedrale odkrila nov kip kraljice Elizabete II. S tem je postal prvi kip, postavljen v spomin na pokojno monarhinjo v Združenem kraljestvu. "Pokojna kraljica je za časa svojega življenja vedno skrbela za dobrobit svojega ljudstva," je po poročanju Page Six dejal Charles III. Zdaj bo njena podoba še stoletja stala nad Trgom kraljice Elizabete."

Aretirali moškega

Vendar je praznovanje prekinil en dogodek. Ko je kraljevi par pozdravil množico, so jajca, ki jih je vrgel protestnik, za las zgrešila najstarejšega sina Elizabete II. in njegovo ženo. Kralj Charles se na to ni odzval, ampak je le stopil čez razbita jajca pred seboj in se še naprej rokoval z množico. Občinstvo je ob tej gesti glasno zavpilo in začelo prepevati državno himno "Bog varuj kralja". Po poročanju britanskih medijev je bilo slišati, kako so nekateri govorili: "Sram naj vas bo".

Po poročanju britanskega časnika Metro je britanska policija hitro aretirala Patricka Thelwella. Aktivist Extinction Rebellion je kričal: "Ta država je bila zgrajena na krvi sužnjev." Po poročanju časopisa Daily Mail je bil Patrick Thelwell nekdanji kandidat stranke Zelenih leta 2019. Lani je bil obsojen tudi zaradi oviranja prometa.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Jennifer Lopez pokazala svojo nežnejšo stran v seriji romantičnih dolgih oblek

Priporočamo tudi: Sarah Jessica Parker (končno) pokazala modni trenutek, vreden slovesa Carrie Bradshaw

Najbolj brano