Lepotni faks - Larisa Stojanovič

Asist. dr. Larisa Stojanovič, dr. med., specialistka dermatovenerologije, nam je zaupala, kako skrbi za svoj vedno urejeni videz.

Lepotni faks - Larisa Stojanovič

Vaši jutranji rituali?

Zjutraj naredim raztezne vaje, najpogosteje z elastičnim trakom, če je le možno, pa opravim trening tudi v naravi – nordijska hoja in tek. Zanimati me je začela joga.

Vaša najljubša negovalna sredstva?

Glede na stanje kože in del dneva prilagodim različne izdelke za nego: za odstranjevanje ličil je odličen Solution Micellaire Physiologique, za prhanje olje Lipikar in za nego telesa Iso-Urea, vse od La Roche Posay. Občasno naredim piling telesa z Nuxejevim Tonific Exfoliation oz. Weledinim Birken Dusch-Peeling iz brezovih listov. Kožo obraza redno negujem z vlažilno kremo Trilogy Advanced Natural Skin Care. Večkrat mesečno namažem obraz z lipovo masko znamke Sisley. Redno naredim tudi La Roche Posayev piling s kombinacijo salicilne in glikolne kisline Biomedic LHA Solution. Občasno uporabim tudi čistilno masko Murad, če opazim, da se koža masti ali se pojavljajo mozoljčki, in Krkin tonik Vitaskin pharma za reaktivno kožo. Rada negujem kožo podplatov oz. nog, zame je to sprostitev, z Lipikar Podologics od La Roche Posay. Upam, da bodo na slovensko tržišče prišli naravni izdelki s certifikatom Sanoflore.

S čim in kako poudarite svoj videz klasične lepotice?

Rada poudarim oči, zato uporabljam maskaro La Roche Posay Respectissime Mascara Densifieur. Trenutno nanašam na veki vijoličaste odtenke Guerlain Violette Du Soir 461 in svinčnik Estée Lauder Black Plum. Za ustnice mi je všeč barva, ki le poudari njihovo naravno barvo, npr. Laura Mercier Shy Pink Lip Stain. Občasno nanesem rdečilo za lica Chanel Powder Blush 58 Fresque. Všeč mi je obarvani fluid za obraz Nvey Eco 514, ker ima prijetno teksturo.

Kaj od negovalno-lepotilnih sredstev je vedno v vaši torbici?

Krema za nego obraza z dodatki, ki mi jo po recepturi naredijo v lekarni, krema za roke Avène Cold Cream in zaščitna krema za obraz pred UV-žarki Anthelios Fluid ZF 50, koncentrirani serum z vitaminom C ter termalna voda v pršilu Vichy. Prevzel me je vonj Penhaligon‘s Night Scented Stock, zato je v moji torbici pogosto tudi ta steklenička.

Se poslužujete kakšnih posebnih negovalno-lepotilnih postopkov?

Preizkusim večino neinvazivnih posegov, ki jih zaradi vidnih rezultatov tudi nadaljujem, takšni so npr. vbrizgavanje botulinskega nevromodulatorja (2- do 3-krat letno), hialuronske kisline ter mezoterapijo za vlaženje, dermaroller in radiofrekvenco Pelleve za ohranjanje napetosti kože. Ti postopki upočasnijo staranje kože, z njimi pa dosežem učinke, ki se jih s kremo ne da.

seznam kozmetike

1. Krema za roke Cold Cream, Avène; 2. obarvani fluid za obraz Nvey Eco; 3. parfum Night Scented Stock, Penhaligon‘s; 4. mleko za telo Iso-Urea, La Roche-Posay; 5. maskara Respectissime Mascara Densifieur, La Roche-Posay; 6. lipova maska Sisley; 7. obarvano mazilo za ustnice Shy Pink Lip Stain, Laura Mercier; 8. piling za telo Tonific exfoliation, Nuxe.


Petra Arula,
fotografije Mateja Jordović Potočnik in arhiv Elle

Najbolj brano