Jennifer Aniston si ta dodatek daje kar v kavo: Zagotavlja kožo brez gub in mladosten videz, a bolje ga je piti tako

11. 11. 2024
Deli
Jennifer Aniston si ta dodatek daje kar v kavo: Zagotavlja kožo brez gub in mladosten videz, a bolje ga je piti tako (foto: Profimedia)
Profimedia

Lepotni napitek Jennifer Aniston.

Jennifer Aniston, ljubljenka Hollywooda, kot jo pogosto imenujejo, je že leta sinonim za dostojno staranje in nego zase. Zvezdnica 'Prijateljev' je razkrila, da je na snemanju omenjene serije kar 10 let jedla isto solato, vsak dan pa se sprehaja s psom, hodi v fitnes in pazi, kaj jé. 54-letna igralka je razkrila, brez česa ne začne dneva, in to je skodelica kave z enim posebnim dodatkom.

Preberite še:

Gre namreč za kolagen v prahu, ki je že vrsto let uspešnica, saj vrača mladosten videz ter krepi nohte, kosti in lase. Kolagen je že sam po sebi močna beljakovina, ki se nahaja že v kosteh, tkivu in hrustancu, portal Eating Well pa je raziskal, ali ga lahko mešamo s kavo. Nutricionisti jo jemljejo kot nadomestek za sirotkine beljakovine, a niso vsi enako zdravi. Za največ koristi za zdravje je treba iskati tiste, ki vsebujejo kolagenske peptide ali hidroliziran kolagen, piše omenjeni portal.

Jennifer uporablja kolagen, ki vsebuje vitamin C in hialuronsko kislino. Vendar so takšni dodatki lahko precej dragi, čeprav za hollywoodsko zvezdnico, kot je Jennifer, cena ni pomembna. Dobra novica je, da takšni dodatki niso nujno boljši in koristnejši od uživanja hrane, ki vsebuje kolagen, kot je kostna juha ali piščančja koža, in hrane, bogate z vitaminom C, kot so citrusi, jagodičevje in brokoli.

Ali lahko kavi dodamo kolagen v prahu? Omenjeni portal trdi, da ne bo zdržal temperatur, višjih od telesne, želene zdravstvene koristi pa bodo zmanjšane ali popolnoma odsotne. Zato je bolje, da kolagen v prahu dodate svojemu jutranjemu smutiju ali pa ga vmešate v kozarec vode.

Zgodba o vzponu, bolečem zakonu z Ivano in estetskih posegih: Ujemite film, za katerega Trump noče, da bi ga kdo videl

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?