Bella Hadid: “Obžalujem svojo lepotno operacijo pri 14 letih”

"Bila sem grda sestra..."

Bella Hadid: “Obžalujem svojo lepotno operacijo pri 14 letih” - Foto: Profimedia

Vse pogosteje slišimo, da zvezdniki obžalujejo plastične operacije ali popravke, ki so si jih naredili. Courteney Cox in Nicole Kidman sta povedali, da sta se zatekli k botoksu, vendar sta prenehali uporabljati sredstvo proti gubam, ko sta ugotovili, da sta izgubili izraznost obraza, njun obraz pa se je popolnoma spremenil. Ashley Tisdale, znana po vlogi v muzikalu High School Musical, se je odločila, da bo spremenila operacijo za povečanje prsi. Zdaj je supermodel Bella Hadid priznala, da ji je žal, da si je pri 14 letih dala popraviti nos. "Želim si, da bi obdržala nos svojih prednikov," je povedala. 

Bella se je morala v preteklosti že večkrat odzvati na govorice o plastičnih operacijah. Leta 2018 je zanikala, da bi si kdajkoli dala polnila za ustnice, v začetku istega leta pa je bila deležna sovražnih komentarjev v zvezi z njenim videzom. V novem intervjuju je manekenka potrdila, da si je pri 14 letih res naredila operacijo nosu, a priznala, da si želi, da si je ne bi. 

"Mislim, da bi iz tega zrasla in se veliko naučila, morda z leti svoj nos celo vzljubila," je dejala zdaj odrasla ženska, ki jo več kot 50 milijonov sledilcev na Instagramu prišteva v sam vrh svetovne lepote. Bella Hadid, model z že vnaprej določenim imenom, ima mačje oči, visoke ličnice, božansko kožo, čudovito obrobljena usta in oster obraz. Postala je vzor popolnosti za generacijo mladih deklet, ki si želijo biti podobne njej. Toda najlepše dekle na svetu ne mara svojega nosu, ki so ji ga pri 14 letih po nasvetu matere kirurško spremenili.

Ne spreglejte:

"Bila sem grda sestra," je 25-letnica povedala za ameriško revijo Vogue. Bila sem rjavolaska. Nisem bila tako kul kot Gigi, nisem bila tako družabna. To so stvari, ki sem jih poslušala večino svoje mladosti. In žal, ko se stvari ponavljajo, jim na koncu verjamete," je dejala.

25-letno Bello Hadid so večkrat obtožili, da si je z operacijo spremenila linijo oči ali povečala ustnice, kar odločno zanika. "Ljudje mislijo, da sem si popolnoma spremenila svoj obraz zaradi ene slike, na kateri sem kot najstnica videti precej drugače, morda celo napihnjena. Prepričana sem, da niče od nas ni videti enako kot pri 13 letih, kajne? Nikoli nisem uporabljala polnila. Prenehajmo s tem. Nimam nič proti, vendar ni zame. Kdorkoli misli, da sem si dala dvigniti oči ali kako se temu reče - to je lepilni trak za obraz! Najstarejši trik v knjigi," je dejala v intervjuju.

Bella Hadid je še pojasnila, da se je zaradi kritik, s katerimi se je soočala v zvezi s svojim videzom, počutila nevredno in nesamozavestno, v vlogi supermodela pa se je na začetku težko sprostila. 

Kritike so Bello spremljale pri gradnji lastne kariere, zaradi česar se je začela spraševati, zakaj se je ona, "dekle z neverjetno negotovostjo in tesnobo", sama se je opisala kot deklo z depresijo in težavami s telesno podobo, težavami s prehranjevanjem, ki sovraži dotikanje in ima močno socialno anksioznost", podvrgla brezkompromisnemu svetu manekenstva. "Kaj sem mislila, da sem se vključila v ta posel?" 

"Z leti sem postala dobra igralka. Prikazala sem se kot zelo nasmejana ali zelo močna in svoj obraz znam v trenutku narediti zelo oster. Vedno sem imela občutek, da se moram na vsakem koraku dokazovati," je povedala Bella.

"Ljudje lahko rečejo karkoli, kako sem videti, kako govorim, kako se obnašam. Toda v sedmih letih nisem nikoli zamudila na delo ali svojega dela odpovedala. Nihče nikoli ne bo mogel reči, da se ne trudim", je še dejala.

"Živela sem  z občutkom prevarantke, zaradi katerega sem se počutila, kot da si tega ne zaslužim, da si uspeha ne zaslužim. Ljudje imajo vedno kaj za pripomniti ali dodati, v svoji industriji in pri ljudeh okoli sebe pa sem bila vedno nerazumljena," je pojasnila.

Bella je razkrila, da se še vedno bori z občutki tesnobe in depresije, in se ponovno sklicevala na svoje prakse skrbi zase ter razkrila, kako namerava skrbeti zase v prihodnjem letu. "Vse, kar počnem v osebnem življenju, je dobesedno namenjeno temu, da poskrbim, da moje duševno stanje ostane nad vodo. Moda te lahko naredi ali uniči. In če te naredi, se moraš vsak dan zavestno truditi, da te ne uniči", je dejala uspešna manekenka. 

Če je jok obžalovanja Belle Hadid tako močno odmeval na družbenih omrežjih, je to zato, ker estetsko obžalovanje zadeva številne ženske, ki trpijo v tišini in se bojijo krivde. Vendar je po podatkih študije iz leta 2018 večina žensk, ki so šle skozi roke kirurga, zadovoljnih. V senci je še vedno manjšina tistih, ki se pred ogledalom bičajo sami. Tveganje razočaranja je sorazmerno s prevelikim vlaganjem v rezultat," pojasnjujejo strokovnjaki. S posegom pričakujemo več kot le odpravo napake, to je človeško. Včasih gremo tako daleč, da si predstavljamo, da je to čarobna paličica, ki lahko spremeni naše življenje, bodisi na ljubezenskem ali poklicnem področju. To se seveda nikoli ne zgodi. Jasno pa je, da je dotikanje lastne podobe vedno dotikanje lastne identitete, trdijo strokovnjaki. 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Ana Klašnja je nosila popolno poletno obleko - ženske nad 40 let jo boste oboževale

Priporočamo tudi: Rotacijska dieta je glavni hit pomladi: Traja 3 tedne, pomaga izgubiti pol kg dnevno in ne zahteva izključevanja hrane

Najbolj brano