Najboljši proticelulitni pomagači

Ko trdo garamo za svoje telo, smo vesele, če nam na pomoč priskočijo visokoučinkoviti pomočniki – kreme, losjoni, serumi, pilingi, kopeli in kapsule za preoblikovanje telesa.

Lepota, 21. 5. 2015
Najboljši proticelulitni pomagači - Foto: profimedia, promo

Najnovejši izdelki, namenjeni glajenju in učvrščevanju kože na telesu, obljubljajo veliko. Še več, končno vam bo na vseh izdelkih uspelo prebrati tudi to, da vsi izboljšajo učinek vadbe, oziroma bodo osebni trenerji in terapevti soglasno prikimali, da so vadba in kozmetični izdelki najboljša kombinacija za najboljši rezultat.

Ker je ponudba na trgu res velika, je dobro, da še pred nakupom razmislite, kaj si sploh želite oziroma potrebujete.

Učvrstiti kožo po dolgotrajni dieti oziroma terapevtskem postopku zmanjševanja obsega? Zbrisati nekaj pomarančne kože? Je poudarek na zmanjšanju obsega ali želite le bolj napeto in sijočo kožo?

Prav tako ne spreglejte tehnologije kozmetičnih preparatov. Se bodo ti nad celulit spravili s segrevanjem ali hlajenjem, bodo vplivali na presnovo, se bodo lotili uničevanja maščobnih celic ali jih bodo le praznili?

Upoštevajte tudi priporočila proizvajalcev, kadar velijo, da je sinergija dveh izdelkov še bolj učinkovita. Piling bo z izbranimi izvlečki kožo pripravil – odstranil odmrlo kožo – in aktiviral receptorje, ki potem samo še čakajo na učinkovine iz kreme ali losjona.

Tudi nočni serum in dnevna krema za oblikovanje telesa se dopolnjujeta in izboljšujeta rezultate, še zlasti ker sta presnova in proces nastajanja kolagena in elastina (seveda, tudi v koži na telesu igrata pomembno vlogo) strogo ločena na dan in noč.

Pripravila: Petra Windschnurer

Najbolj brano