Najboljši serumi - naj kremo kar zavržemo?

Čaroben fluid, ki nas je v nekaj letih popolnoma osvojil ... Lahko staro dobro kremo kar zavržemo?

Lepota, 3. 12. 2013
Najboljši serumi - naj kremo kar zavržemo? - Foto: profimedia, promocijski materijal

Če uporabljate en sam negovalni izdelek, potem izberite serum. Povprečno vsebuje trikrat več aktivnih učinkovin od kreme, njegova tekoča tekstura pa seže naravnost do celic. To je normalno, saj je naloga krem drugačna, in sicer zaščita kože pred zunanjimi vplivi. Serumov nove generacije ne uporabljamo več v obliki kure, temveč vsakodnevno pod slojem kreme.

»Gre za vpliv iz Azije, tako imenovano plastenje, nanašanje plasti drugo na drugo,« pojasnjuje Edouard Mauvais-Jarvis iz hiše Dior. Če koža ni presuha, lahko uporabljate tudi samo serum. Redna uporaba vas bo vsekakor pripeljala do želenih rezultatov, seveda pa morate potrpeti 28 dni (čas, potreben za celično prenovo), preden opazite izboljšanje.

Priznati je treba, da naša ljubezen do serumov ni od včeraj. Vse smo že imele v kopalnici znameniti Advanced Night Repair znamke Estée Lauder, ki  se je pojavil na trgu leta 1982. Od takrat so njegovo formulo večkrat izboljšali. Veliko navdušenje sta leta 2009 znova požela Lancômov Génifique, ki ščiti izvorne celice kože, in Diorjev Essential, ki predstavlja univerzalen serum (za vse starosti in vse tipe kože) z izjemnim razstrupljevalnim učinkom. Posledično se v Franciji vsako minuto proda pet stekleničk seruma.

Številne nove negovalne znamke so svoj koncept opredelile prav na osnovi serumov. Tako Codage ponuja individualizirane formule, pripravljene na osnovi spletne diagnoze (mycodage.com). Osebno stekleničko s kapalko vam pošljejo v tednu dni na katerikoli konec sveta (cena je od 25 € do 200 € za 30 ml, odvisno od želene koncentracije učinkovin). Etat Pur (znamka ustanovitelja Esthederma in Bioderme) se ponaša s 40 čistimi aktivnimi učinkovinami, kot sta hialuronska kislina in niacin (naročite ga na strani etatpur.com). Gube, pigmentni madeži, pomanjkanje sijaja, upadlost ...  serumi se ciljno lotijo vsakršne tegobe. Določite svoje in poiščite pravi serum zase.

Pigmentne nepravilnosti + rdečica

Izguba enakomerne polti – pojav, ki se začne pri 30. letih – je prvi znak staranja kože. Nova negovalna sredstva delujejo celostno in se sočasno usmerjajo na pigmentne in žilne elemente v koži.

Prvovrstnost (1). Gre za najnovejši izdelek iz bogate kolekcije osvetljevalcev. Vsebuje vitamin C in rastlinske izvlečke, ki uravnavajo proizvodnjo melatonina in tako omilijo pigmentne madeže. Izdaja ga značilen 'rastlinski' vonj, ki ga obožujemo ...

Phyto-Blanc, Sisley, 30 g, 240 €.

Cenovna ugodnost (2). Z bogato formulo in skromno ceno je primeren za vsakodnevno uporabo. Zasnovan je na osnovi optičnih korektorjev nove generacije, ki odsevajo svetlobo na nepredstav­ljiv način. Pazite na oči!

Code Jeunesse Lumière Sérum, L'Oréal Paris, 30 ml, 15,50 €.

Pepelnata + neenakomerna polt

Po 30. letu se zdi, da polt zaradi vsake malenkosti izgubi sijaj. Dovolj je že rahla utrujenost in celična presnova se ustavi. Celice se nakopičijo, koža izgubi mehkobo. K sreči imamo na voljo prava negovalna sredstva za celično prenovo, ki spravijo stvari v red.

Kot korektor (3). To je prvi po meri narejen vsestranski pigmentni serum korektor, ki deluje na temne madeže, na neenakomernost kože in barvne nepravilnosti, na tri velike profile pigmentacije, ki jih pozna zahodni svet.

DreamTone, Lancôme, 40 ml, 95 €.

Natančnost (4). Izdelek so obogatili z učinkovinami, ki kožo posvetlijo za kar 71 odstotkov. Pravi čudež!

Turnaround Concentrate, Clinique, 501 ml, 75 €.

Tehnološka dovršenost (5). Učinkovina se razporedi po vseh kotičkih kože in jo v celoti obnovi. Drobne nepravilnosti (gubice, brazgotinice, razširjene pore) zbledijo.

Visionnaire, Lancôme, 30 ml, 82 €.

Idealen (6). Kompleks učinkovitih sestavin briše vse stranske učinke novodobnega tempa življenja. Polt je bolj sijoča, bolj gladka, spočita, pore so ožje. Vsi vas bodo spraševali, ali ste spremenili način življenja.

Idealia Life Serum, Vichy, 30 ml, 36 €.

Gube + manjša čvrstost

Po 40. letu se presnova fibroblastov (odgovorni so za proizvodnjo kolagena in elastina) utrudi. Gube začnejo zaznamovati obraz, koža izgublja čvrstost. Čas je za podporo!

Gladkost (7). Ker so v Diorjevih laboratorijih po 40. letu starosti zaznali upad naravnih rezerv hialuronske kisline za polovico, se je njihova nova generacija negovalnih sredstev Capture XP osredotočila na glajenje.

Capture XP, Sérum Record Correction Rides Profondes, Dior, 50 ml, 115 €.

Celovitost (8). S tem izdelkom (glavnim orožjem osemdelne linije) se Yves Saint Laurent uspešno vrača k negovalni kozmetiki. Tarčo predstavljajo 'sladkorji', ki so vpleteni v vse biološke funkcije telesa in ki s starostjo količinsko in kakovostno slabijo. Po mesecu podpore se koža, ki je izgubila elastičnost, ponovno učvrsti.

Forever Youth Liberator, Yves Saint Laurent, 30 ml, 76 €.

Čvrstost (9). Ponovno aktivira vse dejavnike čvrstosti in poskrbi za volumen. Skratka, ta koncentrat za intenzivno pomlajevanje je ustvarjen, da stimulira lastne mehanizme kože za učvrstitev.

Prolagene Lift, Decléor, 30 ml, 74,13 €.

Globinska pomladitev (10). Izvleček magnolije dokazano zmanjša gube in izboljša odpornost celic proti oksidativnemu stresu. Serum ne briše že nastalih gubic, temveč kožo varuje pred nastankom novih.

Cellular Anti-Age, Nivea, 40 ml, 13,25 €.

Iz globine morja (11). Prvič združeni obnovitvena sposobnost olja (olje iz mikroalg, ki je bogato s posebno maščobno kislino omega 3) in moč seruma, optimalno obnavljata kožo ponoči.

Blue Therapy,  Serum-In-Oil, Biotherm, 30 ml, 64 €.

Pigmentni madeži + globoke gube + upadla koža + izsušenost

Okoli 50. leta hormonske spremembe povzročijo nevšečnosti na kožnem tkivu. Koža postane groba in upadla, gube se poglobijo. Tisto, česar telo ne more več proizvajati po naravni poti, lahko nadomestimo z negovalnimi izdelki.

Ravnovesje (12). Nežna in osvežujoča tekstura, ki kožo obdari s pudrastim videzom in izbriše senco let. Formula je dobro premišljena, saj koža že po dveh tednih ni več ista: postane bolj sveža, gladka in čvrsta.

Sérum Capital Lumière, Clarins, 30 ml, 90 €.

Božansko (13). Suhocvetnica je rastlina z izjemnim delovanjem proti neželenim znakom staranja. V kombinaciji z visoko koncentracijo aktivnih sestavin deluje proti izgubi čvrstosti in upadli konturi obraza ter pomaga obnoviti celotno strukturo kože.

Božanski serum Immortelle, L'Occitane, 30 ml, 89,50 €.

Prevedla in priredila: Erika Švara

Najbolj brano