Umetniki ličenja o trendih nove sezone

Trije profesionalni umetniki ličenja o trendih nove sezone: igrivosti, glamurju, pridihu moške nonšalance ...

Lepota, 22. 10. 2013
Umetniki ličenja o trendih nove sezone - Foto: Felix Lammers

Mednarodna umetnica ličenja za hišo Christian Dior predlaga, da najprej poudarite obrvi, saj boste tako celotnemu videzu dodali močnejši značaj. »Obrvi so moške, skoraj mat barve, lahko jih celo popudrate. So čudovita protiutež mokrega magnetnega videza sijočih senčil, ki so zelo ženstvena.«

Da poudarite barvo oči, uporabite črn svinčnik, s katerim občrtajte linijo očesa tik ob zgornjih trepalnicah. Violette svetuje še, da se poigrate s tremi različnimi odtenki: s tistimi, ki odbijajo svetlobo. Zlata in bronasta v kombinaciji z rdečilom za lica. »Barve nanesem vse do arkade, iste odtenke nato uporabim za senčenje spodnje veke tik ob svinčniku.

Za zaključek uporabim še črno maskaro. Ustnice naj ostanejo nenaličene oziroma uporabite nevtralne odtenke.« In še profesionalna nasveta: za oblikovanje obrvi uporabite sprej za lase, za moker in metalni učinek pa na veke dodajte čisto malo brezbarvnega balzama za usta.

Ličila Christian Dior

 • Koža Puder Diorskin Nude, št. 020, Beige Clair; korektor Skinflash, L'anticernes, št. 002, Éclat Ivoire.
 • Lica Rdečilo Diorblush, št. 756, Rose Chérie.
 • Oči Rdečilo Diorblush, št. 676,
 • Coral Cuise, in senčilo Diorshow Fusion Mono, št. 661, Météore;  svinčnik Crayon Khol, št. 099, Noir; maskara Diorshow Iconic Overcurl, št. 090, Over Noir; gel za obrvi Diorshow Brow Styler Gel.
 • Usta Šminka Rouge Dior, št. 169, Grège.
 • Nohti Osnovni lak le Vernis; lak Dior Vernis, št. 999; nadlak Dior Gel Coat.

Mednarodna umetnica ličenja za znamko Giorgio Armani obožuje idejo zime in fantovski videz z bledo poltjo, brez rdečila za lice, obarvane mat ustnice in nežno osenčene oči. »In zakaj ne bi spremenili barve las?« se sprašuje.

Napoveduje: bleščila za ustnice imajo svoj čas v letu, za zimo pa izberite mat rdečilo v odtenku jagodičja, ki deluje zelo ženstveno. Nanesite ga kar s prstom, saj tokrat ne težimo k popolnosti. Za porcelanasto polt moramo nujno slediti smernicam, ki zahtevajo zmerno uporabo pudra, tekstura kože mora ostati vidna.

Za senčenje oči senčilo razmažite v taupe barvi visoko do arkade. Odpovejte se svinčniku za ustnice, vendar ne svinčniku za obrobo oči. Začrtajte tanko črtico tik ob liniji trepalnic zgornje veke.

Ličila Giorgio Armani

 • Podlaga Krema Crema Nera Extrema, Supreme Reviving Cream.
 • Koža Puder Maestro Fusion Make Up, št. 3; korektor Maestro Concealer, št. 2.
 • Oči Senčilo Eyes To Kill, št. 4, in senčilo iz jesenske kolekcije Satin vert d'eau , št. 2, in svinčnik v modri barvi in barvi taupeja (rjavo sivi).
 • Ustnice Šminka Rouge d'Armani, mešanica št. 611, Mars Red, in št. 612, Wine Red.
 • Nohti Manikerka Anatole Rainey/B Agency je uporabila Nail Lacquer, št. 602, Night Viper.

Umetniški direktor ličenja pri znamki Yves Saint Laurent svetuje, da podlago za večji sijaj kože na obraz nanesete s čopičem, najboljša je ploska različica. »To spolira polt in središču obraza priskrbi mat končni videz.«

Za videz oči v stilu urbanih amazonk uporabite črn svinčnik, s katerim poudarite linijo ob zgornjih trepalnicah. Nato veke osenčite s sivim senčilom. Za zaključek in zimsko razpoloženje na spodnji veki uporabite senčilo v strupeno zeleni barvi.

Nanesite veliko maskare, najbolje različico v sivi barvi, ki celotnega videza ne bo tako močno zaostrila. Obrvi oblikujte v naravno obliko. Pika na i naj bo šminka v rahlo rjavem odtenku. Vendar, pozor, ta ni vedno dovoljena! Upoštevajte pravilo: ali oči ali ustnice. Mi smo si vendarle dovolili manjši eksperiment z obema.

Ličila Yves Saint Laurent

 • Podlaga Forever Light Creator, Jelly Creme.
 • Obraz Puder Le Teint Touche Éclat, št. B20; korektor Radiant Touch, št. 2.
 • Lica Rdečilo Blush Radiance, št. 9.
 • Oči Senčilo Palette City Drive Arty; svinčnik Dessin du Regard, št. 1; maskara Volume Effet Faux Cils, Shocking, Asphalt Black.
 • Ustnice Šminka Rouge Pur Couture, Vernis À Lèvres, Rebel Nude, št. Corail Hold Up.
 • Nohti Manikerka Kamel/B Agency je uporabila lak La Laque Couture, št. Gris Underground, in nadlak Brillance Extreme.

Prevedla in priredila: Petra Windschnurer

Najbolj brano