Ličenje: Naučite se pravilno prekriti mozolj

Izboljšajte svoje lepotilne spretnosti. Naučite se prekriti mozolj. 

Lepota, 18. 4. 2016
Ličenje: Naučite se pravilno prekriti mozolj - Foto: Profimedia

1. Področje očistite z bombažno blazinico, prepojeno s čistilnim sredstvom.

2. Po celotnem obrazu nanesite podlago za ličila, ki ne vsebuje olj, saj bo to pripomoglo k vzdržljivosti ličil in odstranilo masten sijaj, ki se lahko pojavi po njihovem nanosu. Poskusite podlago Météorites Base, Guerlain, ki bo kožo lepo matirala, za malce več sijaja pa bazo Touche Éclat Blur Primer, YSL.

3. Podlagi sledite z obarvano osnovo: BB- ali CC-kremo. Izberite takšno, ki ne maši por in vsebuje pigmente proti rdečici. Uporabite steriliziran čopič, da ne prenašate infekcij, oziroma jo nanesite kar s prsti.

4. S čistim čopičem s krožnimi gibi nanesite kremni korektor (ta naj bo mat, in ne korektor osvetljevalec, ki ga uporabljate za prekrivanje podočnjakov) na problematično področje. Poskusite s korektorjem Advanced Concealer, Clinique, ki se nanaša kot krema s končnim mat žametnim učinkom.

5. Vzemite gobico za nanašanje tekočega pudra in s tapkanjem nanesite lažji, srednje prekrivni puder čez korektor, da ga obdržite na mestu. Z istim pudrom nato (po potrebi) rahlo prekrijte celoten obraz, da zakrijete morebitno barvno razliko.

6. S seboj nosite papirčke za vpijanje maščobe in z njimi po potrebi popivnajte odvečen sijaj, da se puder ne 'sesede'. Poskusite Chanelov Les Beiges, Healthy Glow Foundation, puder s srednjo prekrivno močjo za res naraven videz zdravega sijaja.

Tekst: Petra Windschnurer

Najbolj brano