Kaj je serum in kako izbrati pravega za svojo kožo?

Pravijo, da je serum kralj med negovalnimi izdelki. Kaj pa so pravzaprav njegove odlike in kako izberemo pravega za svojo kožo?

Lepota, 9. 5. 2017

serum za obraz

Serumi so neke vrste 'cepiva' za našo kožo. Vsebujejo veliko močnih anti-age sestavin, med drugim tudi retinol in vitamin C, ki jih med seboj povežejo učinkovine, ki nimajo oljne osnove, zaradi česar so serumi zelo vlažilni. Med ženskami so izredno popularni, ker pomagajo v boju proti gubam, neenakomerni polti, izsušeni koži in rdečici.

V lepotni rutini naj bi uporaba seruma predstavljala zadnji korak. Dr. Jegasothy, ki je ustanovila Miami Skin Institute, pravi: »Serum se nanese na obraz preden se začnemo ličiti, oziroma potem ko smo že nanesli ostale kozmetične izdelke (kreme, olja itd.).« Pri tem še opozarja, da je izredno pomemben tudi sam nanos, namreč uporabljati moramo nežne gibe, še posebej kadar ga nanašamo pod oči, ker je tam koža še bolj občutljiva.

Za izbor pravega seruma Dr. Jegasothy izpostavi dva kriterija. Prvi predstavlja izbiro izdelka poznane znamke oziroma znamke, katerih izdelkih so dobro ocenjeni, so klinično testirani in imajo javno objavljene vse sestavine, ki jih uporabljajo pri izdelavi.

Drugi kriterij se seveda nanaša na tip kože. Za vse, ki imate mastno kožo, priporoča uporabo seruma s salicilno kislino. Suha koža se bo najbolj razveselila serumov s hialuronsko kislino, ki 'privlači' vodo. Vsem, ki se želite boriti proti gubicam, pa priporoča serume z vitaminom C in retionolom.

Preberite še: "Preprosto, počasi mi je figo mar, kako veliko rit imam in koliko podbradka" (iskrena izpoved)

Priporočamo tudi: Ideja za izlet: 3 sijajne stvari, zaradi katerih morate obiskati Prekmurje

Najbolj brano