TEST: nove maskare

Podaljšujejo, debelijo in negujejo . . ni vam treba dolgo razmišljati, da bi uganile, za kaj gre v tem testu.

TEST: nove maskare - Foto: Fotografija Imaxtree, Fotografija promocijski material

Maskare!

In še več: najnovejše maskare iz kolekcij jesen/zima so tu, vsaka vabi s svojo novo formulo. Kaj zmorejo, so pokazale:

Ajda:

Lancôme Hypnose Onyx (maskara za volumen in sijaj)

Nanašanje je zaradi goste ščetke težje, trepalnice so malce zlepljene in jih je potrebno naknadno razčesati. Barva je dovolj intenzivna in daje učinek podaljšanja in gostote. Maskara je sicer dovolj mokra, a se mi zdi, da je vsebine premalo za en mesec.

Ocena: 4/5

Urša:

YSL Everlong Mascara (maskara za podaljšanje)

Ščetka je na prvi pogled velika in nekoliko nerodna, a se je izkazalo, da je v praksi odlična. Imam kratke in čisto nič privihane trepalnice, zato sem bila navdušena nad tem, kako je maskara ne samo podaljšala, ampak tudi privihala trepalnice že samo z enim nanosom.

Je 'fina' maskara, kar pomeni, da ne naredi efekta umetnih trepalnic, a saj tega tako ali tako nočemo. Je ravno prav mokra in se lepo nanaša, brez nepotrebnega packanja. Vsebina je zelo radodarna, 9 ml, kar pomeni, da ji bo prej potekel rok trajanja, kot vsebina, saj maskaro uporabljam le nekajkrat na teden. Krasna dnevna maskara (barva: Ever Green), za noč bi pa morda raje izbrala črno.

Ocena: 5/5

Dunja:

Shiseido Advanced Volume Mascara (maskara za volumen)

Naravno barvo trapalnic naredi bolj izrazito in povdari naraven videz oči. Trapalnicam da bogat videz in jim zveča volumen. Maskara se gladko nanaša in ne vsebuje grudic. Trapalnice obdržijo naravni videz kljub volumnu in se ne lepijo med seboj.

Ščetka je piramidaste oblike, ki omogoča, da trapalnice gladko drsijo med ščletinami.

Ocena: 4/5

Tina:

Collistar Three-Dimensional Supermascara (maskara za volumen, dolžino, privihanost)

Najbolj navdušena sem bila ravno nad barvo - najbolj trendovska neon modra (pri meni še bolj izrazita ker imam svetle trepalnice). Trepalnice tudi neverjetno podaljša. Z nanašanjem pa nisem bila najbolj zadovoljna, saj se delajo kupčki in obvezno sem potrebovala še glavniček, da sem trepalnice razčesala.

Ščetka je povprečna, vsebine je dovolj, a bi bila lahko bolj 'mokra', da bi se lepše nanašala. Predvsem me zelo motijo vlakenca, ki trepalnice sicer podaljšajo, a jih v isti sapi naredijo bolj zlepljene.

Ocena: 3/5

Urška:

Clarins Wonder Length Mascara (maskara za podaljšanje in lesk)

Vijolična barva je malo preblaga za mojo temno polt. Nanaša se dokaj neenakomerno, nanos oziroma ščetkanje je potrebno ponoviti vsaj dvakrat, saj so po prvem nanašanju trepalnice zlepljene. Trepalnice le nežno poudari, jih pa niti ne podaljša niti ne zaviha.

Krtačka je pa odlična, ozka in učinkovita. Vsebine je dovolj, še preveč, saj je nanos zato neenakomeren in malce premoker.

Ocena: 3/5

Polona:

Dior Show Iconic (za izjemno privihanost)

Nanašanje je enostavno in enkomerno, tudi količine je dovolj za dober nanos. Ščetka je odlična, na koncu ima majhno konico za ločevanje, če se trepalnice ponesreči sprimejo. Nekaj časa sem rabila, da sem se jo navadila. Najbolj pozdravljam obstojnost in učinek privihanosti skozi ves dan (ali skozi dolgo žurersko noč).

To, da se počasi suši je super pri nanašanju, vendar rahlo moteče, če se mudi. Zares me moti le težko oz. nemogoče odstranjevanje z vodo.

Ocena: 4/5

Aleksandra:

Exeptionnel de Chanel (maskara za volumen in privihanost)

Maskara v zadimljeni črni podari trepalnicam zadovljiv učinek volumna, barva celo za mojo svetlo polt ni pretemna. Nanaša se lepo, trepalnice se ne zlepijo in ni grudic.

Ščetka je res odlična, vsebine je ravno prav. Odlična dnevna maskara, za bolj dramatičen izgled pa je potrebno še senčenje. Lahko bi rekla, da zelo lepo povdari naravni videz trepalnic in seže rahlo čez, kar štejem za plus, ni pa toliko ‘exeptionnel‘, da bi se vanjo zaljubila za vedno.

Ocena: 4/5

Najbolj brano