Če si barvate lase, bodite posebej pozorni na teh nekaj namigov

Skrb za barvane lase mora biti drugačna kot za lase naravne barve, saj so ti veliko bolj občutljivi. Pozorni morate biti, da barvanim lasem nudite posebno nego, in tudi na to, da se izogibate določenemu početju.

 
 

Promocijsko sporočilo, 28. 6. 2022
Če si barvate lase, bodite posebej pozorni na teh nekaj namigov - Foto: Olaplex, PROFIMEDIA

Čemu se je dobro izogniti, če imate barvane lase:

Izpostavljanju toploti oz. toplotnemu oblikovanju las. Sušilnik za lase, likalnik, kodralnik … Vsi ti toplotni pripomočki niso priporočljivi za lase naravne barve, za barvane lase pa še toliko manj. Če so lasje izpostavljeni visoki temperaturi, se lahko poškodujejo njihove vezi oz. njihova vlakna in odstranijo proteini, glavni gradniki las, zato postanejo razcepljeni in brez življenja, zbledi pa lahko tudi pridobljena barva. 

Izpostavljanju sončni UV-svetlobi, toploti, vetru, soli in kloru. Vsi ti okoljski dejavniki namreč izsušijo in poškodujejo barvane lase. Suhi lasje so posledično veliko manj elastični, in zato še bolj nagnjeni k poškodbam, lomljenju in cepljenju. Lasje pa so poškodbam izpostavljeni tudi pozimi, kajti tudi mraz in suh zrak nista ravno lasem prijazna. 

Grobemu brisanju z brisačo. Sušenje las s pomočjo brisače je boljše od sušenja las s sušilnikom, pa vendar morate biti tudi pri tem pazjivi. Las ne smete preveč grobo brisati z brisačo in jih drgniti, saj se tako brez težav zlomijo. Potem ko jih umijete, jih za nekaj minut zavijte v brisačo, potem pa pustite, da se posušijo naravno. Razmislite tudi, da bi uporabili mehkejšo brisačo oz. brisačo nežnejšega materiala ali celo (svileno) ruto oz. turban. Na voljo so vam brisače iz mikrofibre, ramije, bambusa ... 

Kako jih optimalno negovati?

Redna nega barvanih las je obvezna. Pri barvanju barvni pigmenti namreč prodrejo v lasno strukturo in poškoduje se njihova struktura, ki lahko postane hrapava. Da lasna povrhnjica ostane gladka, je treba lase po barvanju obnoviti z intenzivno nego. Tudi če ste lase barvali pri frizerju, jim doma vseeno privoščite dodatno nego z intenzivno kuro.

Pri tem pa bodite še posebej pozorni, da izbirate prave negovalne izdelke. Olaplex, ki jo verjetno že poznate, saj slovi po resnično dobrih učinkih, ko govorimo o negi las, bo prav gotovo najboljša izbira, saj lahko z njo preprečite poškodovanje las že med barvanjem.

Gre za unikatno kemično recepturo, ki lahko pomnoži in obnovi poškodovane disulfidne povezave, zato je barvanje las z izdelki Olaplex popolnoma varno. Ta kemična sestavina brez silikonov in mineralnih olj obnavlja poškodovane vezi v laseh med barvanjem in po njem, zato jo uporabljajo tudi v številnih frizerskih salonih.

Posebej priporočamo:

Olaplex No. 3, zdravilno nego za podaljšanje obstojnosti barve – unikatni pripravek za domačo uporabo, ki neguje barvane ali kemično negovane lase.

Med barvanjem se trajno poškoduje lasna struktura, saj se iz las odstranjujejo proteini, glavni gradniki las. Olaplex No. 3 pa s svojo patentirano sestavino inovativno in dokazano na novo vzpostavlja uničene oz. manjkajoče vezi med proteini v strukturi las, in tako obnovi osnovne temelje v laseh – strukturo lasnega vlakna. Ko Olaplex poveže vezi v laseh, se te ne morejo več ''izprati''.

Dokazani in dobrodošli učinki Olaplex No. 3 Hair Perfector:

• izrazito zmanjšuje poškodovanje las po barvanju
• regenerira poškodovane vezi znotraj las
• pomaga ohraniti trajnost barve
• množi in obnavlja pretrgane disulfidne vezi
• lase pušča močne, okrepljene in popolnoma negovane
• zanesljivo ščiti pri naslednjem barvanju ali kemični negi

Če so vaši lasje suhi, je dobro, da ob tem uporabite tudi kakovosten vlažilni šampon (Olaplex No. 4), regenerator (Olaplex No. 5) in masko.

Najbolj brano