8 lepotnih izdelkov, ki bi jih morala preizkusiti vsaka ženska preden dopolni 30 let

Škoda, ki jo naredite v 20-ih, se bo pokazala šele kasneje.

Lepota, 26. 8. 2020
8 lepotnih izdelkov, ki bi jih morala preizkusiti vsaka ženska preden dopolni 30 let - Foto: Profimedia

Kaj je tista težnja, preden dopolnimo 30 let, ki nas priganja, da izkoristimo svoja dvajseta in jim posvetimo najboljšo nego kože? Obsesivno iščemo sončne pege in mikroskopske gubice, toda vse to je v naših glavah. Se torej  naša koža dejansko začne spreminjati prav, ko vstopimo v to tretje desetletje?

Prvi znaki poškodbe sonca se ponavadi pojavijo pri 30-ih, ko se obnovitvene sposobnosti kože začnejo oslabiti.

Pomislite na rahle rjave lise in nevoljno kožo. Pomembno pa si je zapomniti, da so te spremembe dejansko odraz preteklega vedenja. Škoda, ki jo naredite v 20-ih, se bo pokazala v 30-ih, 40-ih in 50-ih.

Na srečo lahko z zgodnjim ukrepanjem močno vplivate na zdravje vaše kože v prihodnosti. Veliko tega ima opraviti s preventivo in zaščito. Vendar pa gre tudi za razvijanje dobrih navad, ki jih nadaljujete v poznejših letih. Ena posebej pomembna praksa: razširitev dosega izdelkov. Ko ste mladi, je enostavno razmišljati samo o svojem obrazu, vendar moramo zaščititi tudi vrat, prsni koš, roke in stopala.

Tu razčlenjujemo najboljše izdelke za nego kože za dvajseta leta, ki bi jih morala uporabljati vsaka ženska, preden dopolni 30 let. Nikoli ni prepozno in obljubimo, da bo to pomagalo. Konec koncev je 30 novih 20.

1. Nežni čistilec

Želimo nežen piling, a tudi tega je včasih preveč. Od čistilnih naprav do  pilingov, če uporabljate en piling poleg drugega, lahko koža postane razdražena in surova. Vedno je lepo imeti pri roki nežno čistilo, še posebej zjutraj, ko morate očistit le naravna olja in nočno kremo.

2. Serum vitamina C

Za dodatno plast zaščite pred soncem priporočamo serum z vitaminom C, napolnjen z antioksidanti. Vsi bi morali vedeti, da krema za sončenje ni popolna zaščita. UV žarki še vedno prodirajo, zato je dobro nositi nekaj pod zaščitno kremo, da nevtraliziramo proste radikale, ki se sprostijo, in tudi pomagajo pri proizvodnji kolagena. Nekatere sončne kreme bodo trdile, da imajo v sebi antioksidante, vendar nikoli ni bilo dokazano, da je količina, ki jo vključujejo, dovolj za zaščito, zato jih je bolje uporabiti ločeno.

3. Dnevna krema za sončenje

Zaščita pred soncem je nujni del vsakodana. Izbirate lahko med veliko formulacijami, vendar bi morali izbrati širokospektralno kremo, ki ima SPF 30 ali več. Izberite tako s cinkovim oksidom in titanovim dioksido, ki ustvarita lep enakomeren zaključek in preprečujeta nastajanje mozoljev v 20-ih.

4. Zdravljenje z retinolom

Ni tako razburljivo, vendar so retinoidi še vedno zlati standard. So edina stvar, ki je bila dokazana za zdravljenje kože, tvorbo kolagena, pa tudi za pomlajevanje kože. Izberite blag izdelek brez recepta, ki ne draži in ni podeoben pilingu, in ga začnete uporabljati vsak drugi večer.

5. Krema za oči

Koža okoli oči je najtanjša koža na našem telesu in ena prvih točk, ki pokaže starost. Če zgodaj začnete uporabljati očesno kremo, razvijete dobro navado, in čeprav ne gladite vidnih gub, kožo navlaži to pa povzroči, da so gube manj vidne tudi, ko ste starejši. Začnite z očesno kremo, ki vsebuje malo retinola, da ustvari kolagen, in potem, ko izpraznite to kremo, preidite na bolj hidratno formulo s hialuronsko kislino.

6. Piling

Ko enkrat pridete v pozna dvajseta, lahko začnete opažati zgodnje znake škode zaradi soncu ali kajenja in želite biti bolj agresivni pri negi svoje kože. Obstaja veliko neverjetnih kislin, ki jih doma uporabljate enkrat na teden ali vsaka dva tedna za piling kože. Toda morate biti zelo previdni pri vlaženju in uporabljati nežno čistilo, da se koža ne bi poškodovala.

7. Mleko za telo

Piling moramo vedno združevati s hidracijo. Ko delate piling, prav tako odstranite svoje naravne vlažilce, skupaj z odmrlimi celicami kože. Preveč pilinga lahko privede do suhe, srbeče kože. To je pot do nežnega pilinga za telo, ki vlaži med pilingom.

8. Hialuronska kislina

Omislite is hidrirajoč tonik na vodni osnovi s hialuronsko kislino, rožno vodo in klorheksidin (antibakterijsko sredstvo). Hialuronska kislina nežno hidrira, klorheksidin pa preprečuje izbruhe mozoljev, ki so še vedno prisotni do 30. leta.
 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Katie Holmes je nosila popoln prehodni stajling

Priporočamo tudi: To je nov trend nakita, ki ga trenutno obožujejo zvezdnice


 


 

Najbolj brano